İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’de onlarca sivili kaçırdı

Efrîn’deki işgalci Türk devleti ve ona bağlı çeteler, onlarca sivili daha kaçırdı.

Efrîn’deki işgalci Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının kent halkına dönük saldırıları aralıksız sürüyor. Bölgedeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre; işgalci Türk askerleri ve bağlı çeteler, Şiyê ilçesine bağlı Çeqla köyünden Hemza Mûrad Hisên, Ebdurehman Oso ve Mustefa Aslan Ebdo isimli sivilleri kaçırdı.

Kentteki kaynaklar ayrıca, Alevilerin yaşadığı Mabata ilçesine bağlı Avrazî köyünde cami inşa edildiği ve köy sakinlerinin camiye gitmeye zorlandığını aktardı.

Bilbilê ilçesine bağlı Kara köyünde ise Basil Henan Îbiş isimli sivilin kaçırıldığı ve serbest bırakılması için ailesinden 200 bin Suriye Lirası fidye istendiği aktarıldı. Îbiş, birkaç ay önce de çetelerce kaçırılmış ve 150 bin Suriye Lirası fidye karşılığı serbest bırakılmıştı.

Bilbilê’nin Îbîdanê köyünden ise Alan Elî Îbrhîm, Mihemed Elî Îbrahîm ve Şêro Ehmed isimli siviller kaçırıldı. Köy sakinleri, çetelerin kaçırdığı sivillerin ailelerinden 200 milyon Suriye Lirası fidye istediğini aktardı.

İşgalci ordu ve çeteleri, yine Bilbilê’nin Hiyama köyünden Egîd Mihemed Ehmed, Qestel Qedreya köyünden Sebîr Îbiş (70), Abdullah Henan (60), Xebat Henan (24) ve Ferîd Reşo’yu (45) kaçırdı.

Kaçırılan sivillerin akıbeti hakkında bir bilgi edinilemedi.