İşgal ve direnişin 14 Ekim bilançosu: 103 işgalci öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Türk işgal saldırıları ve işgale karşı direnişin altıncı günü olan 14 Ekim bilançosunu açıkladı.  Bilançoya göre bir gün içerisinde en az 103 işgalci öldürüldü, çatışma ve bombardımanlarda 23 QSD savaşçısı hayatını kaybetti. 

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının sürdüğünü belirterek, 14 Ekim’de Serêkaniyê, Girê Spî, Dirbêsiyê ve Dêrik cephelerindeki bilançoyu paylaştı:

SERÊKANIYÊ CEPHESİ

“Alya hattı, batı cephesi ve doğu cephesinde şiddetli çatışmalar yaşandı.  İşgalci Türk ordusu savaş uçakları, top ve tanklarla ilerlemeye çalışıyor.  Çıkan çatışmalarda bir tank, iki panzer ve iki doçka monteli araç imha edildi.  59 çete mensubu öldürüldü.  Direniş sırasında 11 savaşçımız şehit düştü, 24’ü yaralandı.

GIRÊ SPÎ CEPHESİ

Sabahın erken saatlerinde keşif uçakları bölgenin genelinde uçuş yaparken, savaş uçakları bombardımanda bulundu. Tirwazî ve anayolda çetelerle şiddetli çatışmalar yaşandı.  Çatışmalarda bir panzer, bir tank ve zırhlı bir araç imha edildi, 38 çete mensubu öldürüldü. Yaşanan şiddetli çatışmalarda ayrıca 7 savaşçımız şehit oldu, 15’i yaralandı.

-Siluk hattında savaş uçaklarının bombardımanında 4 savaşçımız şehit düştü

-Eyn İsa ile Çelebi arasındaki yolda çeteler içeri girmeye çalıştı, savaşçılarımızın karşılık vermesiyle 4 çete mensubu öldürüldü, bir savaşçımız şehit oldu.

DIRBÊSIYÊ CEHESİ

İşgalci Türk ordusu top ve ağır silahlarla kente saldırdı. Savaşçılarımızın karşılık vermesi sonucu yaşanan çatışmalarda 2 asker öldü, 4’ü yaralandı.

DÊRIK CEPHESİ

Girkê Legê’ye bağlı Xirba Belka köyü, işgalci Türk devleti tarafından top atışına tutuldu.  Bununla birlikte savaş uçakları ve insansız hava araçları da Rojava Kürdistanı’nın sınırları boyunca uçuş yaptı.

TOPLAM BİLANÇO

14 Ekim’de yaşanan çatışmalarda toplam işgalci orduya bağlı toplam 103 çete öldürüldü, onlarcası yaralandı.  2 tank, 2 panzer, 2 doçka monteli araç ve bir zırhlı araç imha edildi.

Direniş sırasında 23 arkadaşımızı kahramanca savaşarak şehit düştü, 39’u yaralandı.”