İşgal saldırılarına karşı Qamişlo’da büyük protestolar

Türk devletinin 5 yıldır Efrîn’e yönelik saldırıları ve destek verdiği DAİŞ çetelerinin Hesekê’ye yönelik saldırıları, Qamişlo ve ilçelerinde binlerin katılımıyla protesto edildi.

Qamişlo kenti ve Til Hemîs, Til Birak, Amûdê, Tirbespiyê ilçelerinden gelen binlerce kişi, “Hesekê Cezaevi şehitlerinin direniş ruhuyla işgali yeneceğiz” şiarıyla, kentin doğusunda bulunan Sonî Kavşağı’nda buluştu.

TEV-DEM üyeleri, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Demokratik Birlik Partisi, Kongra Star ve Genç Kadınlar Birliği üyeleri dahil binler, şehrin ana caddelerinde yürüyerek, “Yaşasın Halkların Gürzü (Gurzê Gelan) Hamlesi’nin direnişi” ve “Yaşasın Çağın Direnişi” sloganlarını attı.

Yürüyüşte Gurzê Gelan Hamlesi ve Çağın Direnişi şehitlerinin resimleri ve zeytin dalları taşındı.

Yürüyüş, Şehit Rûbar Qamişlo Kavşağı’nda mitinge dönüştü. Burada konuşan Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Cewahir Osman, askeri ve güvenlik güçlerinin mücadelesine ve bölgeye yönelik tehditlere dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Cewahir Osman, “DAİŞ çeteleri ve destekçilerinin Sînaa Cezaevi’ne yönelik saldırılarının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik hava saldırıları devam ediyor. İşgalci Türk devleti yurttaşları hedef alıyor, yeniden saldırmaları için çetelere destek veriyor. Bununla halkın iradesini kırmayı ve işgal planlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor” dedi.

‘SALDIRILARI TÜRK DEVLETİ PLANLADI’

Girkê Legê, Çilaxa, Dêrik ve Til Koçer ilçelerinde de protestolar düzenlendi.

Girkê Legê’de Şehit Xebat Meydanı’nda başlayan yürüyüş, ilçenin ana caddelerinde devam etti. Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşenleri resimleri taşındı ve şehitlere bağlılık sloganları atıldı.

Çilaxa’da Selam Hastanesi önünde yapılan eylemde konuşan Çilaxa İlçe Meclisi Eşbaşkanı Zulfa Bedro, DAİŞ çetelerinin Sînaa Cezaevi’ne yönelik saldırılarının Kuzey ve Doğu Suriye halkının mücadelesini yenmek için işgalci Türk devleti tarafından planlandığını belirtti. Zulfa, bölge halkına işgalcileri çıkarana kadar mücadeleyi büyütmeleri çağrısında bulundu.

Til Koçer’de de İlçe Meclisi Üyesi Mehmûd Salih, Kuzey ve Doğu Suriye devriminin kazanımlarını korumak için direnişi sürdüreceklerini vurguladı.