İşgal saldırıları: Çok sayıda hizmet kurumu devre dışı kaldı

Cizîr Kantonu Demokratik Özerk Yönetim İdaresi Yürütme Konseyi, işgalci Türk devletinin son saldırılarında çok sayıda hizmet kurumunun devre dışı kaldığını duyurdu.

Cizîr Kantonu Demokratik Özerk Yönetim İdaresi Yürütme Konseyi, Qamışlo'daki Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama Yürütme Konseyi Eş Başkanı Talet Yûnis ve Talim ve Eğitim Kurulu Eş Başkanı Gulistan Îsmaîl tarafından okundu.

Açıklamada, Türk ordusunun 12-14 Aralık tarihleri arasında Cizir Kantonu’nun Dêrik, Tirbespiyê, Rimêlan ve Çilaxa ilçelerindeki altyapı, hizmet ve stratejik yerleri bombalandığı hatırlatıldı.

Yürütme Konseyi, devam eden saldırılar sonucunda bölgeye su, elektrik ve tarım sağlayan hizmet kuruluşlarının hizmet dışı kaldığını belirtti.

Uluslararası hukuku ihlal eden bu saldırıların terörle mücadele çabalarının önünü aldığına dikkat çeken Yürütme Konseyi,  saldırıların karşısında dayanışma ve direnişin güçlendirileceğini, devrim kazanımlarının korunacağını, bölgedeki göç ve demografi planlarının engelleneceğini kaydetti.

Kanton Özerk Yönetimi, Suriye'deki aktif güçlere, uluslararası topluma, hukuk ve insani kuruluşları, işgalci Türk devletinin saldırılarına son vermeleri ve işlediği insanlık dışı suçlarından hesap sorulması çağrısında bulundu.

Açıklamada ayrıca bölge halkına kendi kurumlarının etrafında kenetlenme ve devrim kazanımlarını koruma çağrısı yapıldı.