İşgal karşıtı protestolar: Çetelerinizi yendiğimiz gibi sizi de yeneceğiz

Reqa, Tebqa ve Dêrazor’da Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi, "Çetelerinizi yendiğimiz gibi sizi de yeneceğiz” mesajı verildi.

Reqa, Tebqa ve Dêrazor’da sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıktı.

REQA

Reqa kantonu halkı Kerame kasabası Genel Meclisi önünde açıklama yaptı. Açıklamayı Kanton Meclisi üyesi Elya Silêman okudu.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin amacının Özerk Yönetim projesinin devrilmesi, bölgenin güvenliğinin ortadan kaldırılması, rejimin devrilmesi olduğu ifade edilerek, Türk devletinin fitne çıkarmak ve DAİŞ’i yeniden canlandırmak için her yolu denediği vurgulandı.

Reqa Kantonu Ekonomi ve Tarım Komitesi de açıklama yaptı. Tarım ve Sulama Komitesi üyesi İsa El Hemadin, Neim Kavşağı’nda açıklamayı okudu.

Açıklamada, Reqa Sivil Meclisi Tarım, Sulama ve Ekonomi Komitesi çalışanlarının işgalci Türk devletinin bu saldırılarını şiddetle kınadığı ifade edildi.

Açıklamanın sonunda işgalci Türk devletinin amacının bu saldırılarla halkı, evlerini ve altyapıyı hedef almak olduğu belirtildi.

DÊRAZOR

Dêrazor Kantonu Demokratik Sivil İdaresi üyeleri, 7 Kilo alanındaki idari bina önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklamayı Dêrazor Demokratik Sivil Yönetimi Eşbaşkanı Mihemed El Receb okudu.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin Özerk Yönetim'e yönelik düşmanca politikalarıyla demokratik projeyi yok etmeye çalıştığı ifade edildi.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin saldırılarının amacının, ekonomik kriz yaratmak ve bölge halkını aç bırakmak olduğu da belirtildi.

Dêrazor sivil toplum kuruluşları, sivil toplum kuruluşu üyelerinin katılımıyla da bir açıklama yapıldı. Açıklamayı Sivil Toplum Kuruluşları Üyesi Fadıl El Heci okudu.

Saldırıların amacının aynı zamanda QSD’nin terörle mücadelesini engellemek olduğu vurgulandı.

Dêrazor Batı Bölgesi Meclisi, bölge halkının ve Dêrazor’un batısındaki sivil örgüt üyelerinin katılımıyla bir açıklama yaptı. Açıklamayı Meclis üyesi Nur El Abi okudu.

TEBQA

Tebqa kantonunda Demokratik Sivil Yönetim, ofis ve komiteleri, siyasi partiler ve Tebqa Zenubiya Kadın Meclisi üyeleri yönetim binası önünde toplandı. Açıklamayı Tebqa Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hind El Ali okudu.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin İç Güvenlik Güçleri noktalarına, sivil ve hizmet kurumlarına, enerji kaynaklarına, tahıl depolarına ve kablo istasyonlarına yönelik saldırılarının uluslararası hukukun ihlali olduğu ve savaş suçları kategorisine girdiği belirtildi.

KOBANÊ

Kobanê'de yürüyüş kentin Özgür Kadın Meydanı'ndan başladı. Etkinliğe Fırat kantonu halkı, özerk kurum yetkilileri, partili binlerce kişi katıldı. Kalabalık önce Şehit Egit Meydanı'na yürüdü. Burada konuşan Kobanê Meclisi Eşbaşkanı Mistefa İto, uluslararası güçlerin saldırılara karşı sessizliğini kınayarak, "Türk devletine diyoruz ki, çetelerinizi yendiğimiz gibi sizi de yeneceğiz” şeklinde konuştu.

MINBIC

Minbic halkı Delo Meydanı'ndan El Meseb Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Meydanda konuşan Til Hozan Meclisi Eşbaşkanı Ehmed El Hisên, şunları söyledi: "Önderliğe yönelik tecrit, Türk devletinin bütün politikalarının özetidir. Onun fikirlerinin halk üzerindeki etkisini sınırlamak istiyorlar. Bunu başaramayacaklar. Şehitlerin izinde olacağız, topraklarımıza bağlı kalacağız ve topraklarımızı sonuna kadar savunacağız."

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Meclisi de 8 Mart salonu önünden başlayarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Şehitler Meydanı’nda mitinge dönüşen eylemde konuşan Ekonomi Meclisi Eşbaşkanı Selah Mihemed, “Türk devleti Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı aldığı yenilgilerden sonra Kürtlere yönelik saldırılarını her alanda arttırıyor” dedi.

Yürüyüş, ‘Berxwedan jiyan e’ sloganıyla sona erdi.