'Çocuklarımızın başaracağına inanıyorduk’

Qamişlo’daki şehit aileleri, DAİŞ’i bitiren çocuklarıyla gurur duyduklarını, şehitlerin gözünün arkada kalmadığını belirterek, çocuklarının başaracağına hep inandıklarını söyledi.

Qamişlo, her cephede ve her halktan şehit veren bir kent. Şehitlik ve Şehit Aileleri Kurumu da bunun göstergesi.

Qamişlo’daki Şehit Aileri Kurumu’ndan şehit aileleri ANF’ye konuştu. Şehnaz Emin Hesari, şehit Delil’in annesi. Hesari, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i ve öncülük yaptığı direnişi selamlayarak, Öcalan’ın mutlaka fiziki özgürlüğüne de kavuşacağını söyledi. Dêrazor’da savaşan YPG ve YPJ’lilere seslenen Hesari, "Anneler olarak size çok şey borçluyuz. Bizler şehit anneleri ve Kürt kadınları olarak, sizlerle savaş mevzilerinde olup, çocuklarımızın intikamını alabilmeyi isterdik. Erdoğan’ın işbirlikçisi olan DAİŞ’e karşı savaştığınız ve başarıya ulaştığınız için minnettarız. Bugün canımızdan bir parça olan çocuklarımızı şehit vermiş olmak zor da olsa mutluyuz ve gururluyuz. Topraklarımızı özgürleştiriyoruz ve bundan da hiçbir zaman pişman değiliz” dedi.

KAZANAN HALKLARDIR

Süryani bir şehit babası olan Yakup Davut, oğlu Cudi Suryan’ı Hesekê’deki Sotoro İç Güvenlik biriminde çalışırken şehit vermiş. Dêrazor’daki hamlenin kazananının halklar olduğunu vurgulayan Davut, "Büyük bir başarıyı halklar olarak, hep beraber kazanacağız" dedi. Davut, Öcalan’ın üzerindeki tecridin kalkmasını istediklerini söyledi.

EŞİ VE ÇOCUKLARI CEPHEDEYDİ

Qamişlolu Yazi Hesan Beddal, eşi Berxwedan’ı Til Berak Hamlesi’nde şehit vermiş. Beddal, şunları paylaştı: “Til Berak Hamlesi zamanında eşimin hamlede olmasının yanı sıra da 3 çocuğum cephedeydi. 2 çocuğum Til Hemis’te, diğeri de babasıyla Til Berak hamlesindeydi. Ben önce çocuklarımın şehit düştüğünü sanmıştım. Hepsi eve geldi, anladım ki onlara bir şey olamamıştı. Sonrasında eşimin şehadet haberini aldım.

İNTİKAMI ALINDI

Merasim töreni ve misafirleri ağırladıktan sonra büyük oğlum babasının intikamı için söz verdiğini ve hamleye geri döneceğini söyledi. Babasının şehit düştüğü yerde intikamını aldı; Til Berak özgürleştirildi. Şehit kardeşleri ve çocukları olduğu sürece Kürt halkı hep kazanacaktır. Yine başarı hepimizin başarısıdır ve Önder Apo’nun fikir ve felsefesi ışığında son damla kanımıza kadar şehitlerimizin izinde olacağız.”

BAŞARACAKLARINA İNANIYORDUK

Arap halkının da bu devrimdeki yeri ve mücadelesi herkes tarafından görülüp takdir ediliyor. Bu uğurda oğlu Ehmed Eydan’ı şehit veren Eydan El’efin, 8 yıllık mücadelenin şehitler sayesinde ilerleyip başarıya ulaştığını belirtti. Eydan El’efin şu sözlerle duygularını ifade etti: "Ehmed, 2016’da Hamman El Turmen köyünde şehit düştü. Direnişimiz 8 yıldır sürmektedir ve şehitlerimizin izinden gitmeye devam edeceğiz. Artık DAİŞ’in sonu geldi. Dêrazor’da birkaç köyde sıkışıp kaldı. Şehit aileleri olarak, insanlık değerlerini korumayı kendine görev edinmiş QSD güçlerimize başarılar diliyoruz. Askeri güçlerimiz olan bu çocuklarımızın (YPG, YPJ, QSD) her zaman başaracağına inanıyorduk.