'Çağın Direnişi'ni 5 dilde dünyaya duyuruyorlar

Efrîn Direnişi Enformasyon Merkezi (Information Center of the Afrin Resistance), Çağın Direnişini 5 dilde dünyaya duyuruyor.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'e yönelik işgal girişimi ve bu işgal karşısında verilen büyük direniş oluşturulan Efrîn Direnişi Enformasyon Merkezi (Information Center of the Afrin Resistance) tarafından 5 dilde dünyaya duyuruyorlar.

Web siteleri ve twitter hesapları üzerinden Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve İngilizce dillerinden yayın yapan Enformasyon Merkezi, yabancı basına da yardımcı olmaya çalışıyor.

Çalışmaları hakkında ANF'ye konuşan Efrîn Direnişi Enformasyon Merkezi üyesi Ayten Şêx Îsa, savaşa ve direnişe ilişkin her bilgiyi doğru bir şekilde dünyaya duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Ayten Şêx Îsa, web sayfaları (www.ICafrinresist.wordpress.com) ve twitter (@ICafrinresist) üzerinden beş dilde yayın yaptıklarını belirterek, "Bizler burada Efrîn direnişi, savaşın durumunu, halkın savaş koşullarında nasıl yaşadığını, sivil ölümler ve benzeri savaşla ilgili tüm konuları dünya basını ve kamuoyuna ulaştırmak için çalışıyoruz. Sitemiz ve twitter hesaplarımız üzerinden 5 dilde yayın yapıyoruz. Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve İngilizce dillerinden buradaki savaşı aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

Efrîn'e yönelik büyük bir kara propaganda ve dezenformasyon kampanyası yürütüldüğünü dile getiren Ayten Şêx Îsa, Türk devletinin dezenformasyonuna zaman zaman yabancı basının da katıldığını kaydetti. Ayten Şêx Îsa, "Dünya kamuoyunu ve dünya basınını buradaki direnişten ve savaştan doğru haberdar olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü özellikle karşı taraf medya üzerinde büyük bir dezenformasyona başvuruyor ve gerçekleri çarpıtıyor. Ayrıca bir başka görevimiz de Efrîn'deki savaşı ve gelişmeleri takip etmek isteyen dış basın ve medyaya yardımcı olmaktır" diye konuştu.

Çalışmalarını TEV-DEM, Kongreya Star, Jineoloji, gençlik örgütleri, enternasyonaller ve diplomasi komitesinin katkılarıyla yürüttüklerini ifade eden Ayten Şêx Îsa, "Efrîn'deki her gelişmeyi bu beş dilde twitter ve web sayfamızda yayınlıyoruz. Efrîn'de neler yaşandığına dair günlük olarak haritalar çıkarıyoruz ve gelişmeleri bu yolla aktarmaya çalışıyoruz" diye kaydetti.