9 Reqa şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Reqa hamlesinde şehit düşen 9 savaşçı, El Kerema beldesindeki Şehit Memo ve Şehit Sîdar şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

El Kerama Beldesi’nden yüzlerce kişi, Reqa Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Mihemed Taha (Mazlûm), Yasir Esaf, Elî El Îsa, Abdulsetar Mihemed, Emara Xelef (Emar Reqa), İbrahim Şiblî, İbrahim Casim, Ehmed Ferec (Sened) ve Hesen El Hibil’in cenazelerini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünden alarak yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Şehit Memo ve Şehit Sîdar mezarlıklarına doğru yol aldı.

Mezarlıklarda yapılan askeri tören ardından El Kerama Beldesi İç Güvenlik Güçleri adına Hesen Xelef bir konuşma yaptı ve şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı diledi. Hesen, şehitlerin sayesinde bu günlere gelindiğini vurguladı ve şehitlerin izinden gitme sözünü yineledi.

Törende konuşan Demokratik Suriye Meclisi MSD Meclis Üyesi Ekrem Ehmed, “Başta şehitlerin aileleri olmak üzere Kuzey Suriye’deki tüm halklara başsağlığı diliyoruz. Şehitler, bölgenin karanlıklardan, çetelerin vahşiliklerinden kurtarılması için en değerleri şeylerini feda etti” dedi.

Konuşmasının devamında Reqa’nın özgürleştirilişini tüm halklara kutlayan Ehmed, artık Reqa halkının da rahat bir nefes alacağını ve kendi kendini yöneteceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Daha sonra şehitlerin cenazeleri sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verildi.