6 Reqa şehidi sonsuzluğa uğurlandı

DAİŞ çetelerinin Reqa’daki İç Güvenlik Güçleri’nin merkezine yönelik saldırısında şehit düşen 6 özgürlük savaşçısı, Reqa’da düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

İç Güvenlik Güçleri üyeleri Îsmaîl Ebdulcendelî, Beşar Oryal Îsmaîl, Husam Hemed El Mûsa, Enes Ebdulezîz El Meter ve QSD savaşçıları Omer Feyad El Nasir, Ehmed Nasir El Silêman, 26 Aralık günü DAİŞ çetelerinin İç Güvenlik Güçleri’nin Reqa’nın El Diriyê Mahallesi’ndeki merkezine yönelik saldırısında şehit düşmüştü. Şehitler, Reqa’da düzenlenen büyük bir törenin ardından Hikumiye köyündeki Şehitler Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit aileleri, QSD komutanları, aşiret şeyhleri ve kanaat önderleri, askeri ve sivil kurum üyeleri ile yüzlerce halkın katıldığı törende konuşan QSD Reqa İletişim Ofisi Üyesi Mistefa Balî, “QSD’nin kahraman şehitleri önünde sadece sözümüzün arkasında olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi. Balî, “Şehitlerimiz, Noel Bayramı’nda ailelerini suçlulardan ve terör saldırılarından korumak için canlarını feda etti. Şehitlere yollarını takip edeceğimizi, şehirlerimizin ve halkımızın istikrar ve güvenliğini sağlama sözünü veriyoruz. QSD ve Özerk Yönetim olarak 5 yıldır nasıl sömürge projelerini boşa çıkarıyorsak, yine boşa çıkaracağız” diye konuştu.

İç Güvenlik Güçleri adına konuşan Elî El Hesen, ise, “Bu ülkeye bedeli ne olursa olsun halkını savunma sözünü verdik. Şehit annelerine her türlü saldırıya karşı kalkan olacağımız sözünü veriyoruz” dedi.

Şehadet belgelerini okunup ailelerine teslim edilmesi sonrası şehitler toprağa emanet edildi.