6 özgürlük savaşçısı Qamişlo’da uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen, aralarında iki kardeşinde bulunduğu 6 savaşçı Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde yapılan törenle son yolculuklarına uğurlandı.

YPG savaşçıları Murad Seyîdo (Sair Mihemed Ibrahîm), Soro Qamişlo (Ehmed Ibrahîm Salih), Dildar Mêrxas (Mehmud Mihemed), Şero Qamişlo (Azad Ebdilqadir) ve iki kardeş Piling Amudê (Ehmed Azad Mihemed) ile Agirî Amudê’nin (Ahîn Azad Mihemed) cenazeleri Qamişlo’da çok sayıda kişi tarafından Şehit Delil Saroxan Şehitliğine götürüldü.

YPG savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebdulkerim Ebdilrehman, YPG/YPJ komutanlarından Evindar Deniz ve Kanton Yürütme Meclisi Eş başkanı Heyfa Erebo birer konuşma yaptı.

Şehit ailelerine başsağlığı dilenen konuşmalarda, Rojava-Kuzey Suriye devrimin tüm devrimlerden farklı olduğu, çünkü bu devrimde savaşçıların insanlık onuru için yaşamlarını feda ettiği belirtildi. Yine konuşmacılar Şehitlerin yolunun takipçisi olma ve intikamın sözünü yeniledi.

Törende konuşan Şehit Piling ve Şehit Agirî Amudê’nin kardeşi Roza Mihemed de “Bir kez kardeşlerimden yurt dışına çıkmak için izin istedim ama her ikisi de benim bu isteğimi reddetti ve onurlu bir ölümün yurt dışından yaşamaktan iyi olduğunu belirtti. Her iki savaşçı birlikte söz vererek aynı gün evlendi, aynı evde yaşadılar ve aynı mevzide savaşarak şehit düştüler” dedi.

Şehit Mihemed’in amcası Qehtan El-Hiso ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinden, halkların kardeşliği ve ortak yaşam için özgürlüğü ve mücadeleyi öğrendiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda 6 şehidin naaşı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.