5 şehit Hesekê’de uğurlandı

Hesekê halkı, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 5 QSD savaşçısını Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

Hesekê halkı, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasında şehit düşen QSD savaşçıları Mihêdî El-Ebid (Baran Hesekê), Ebdulxaliq Boba (Alan Rojava), Mahî El-Elî ( Dijwar Hesekê), Ehmed El-Umer (Qiwetlî Hesekê) ve Macid Hisên’in (Rodî Hesekê) cenazelerini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden aldıktan sonra Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki tören, QSD savaşçılarının askeri töreni ile başladı. Törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına yapılan konuşmada şehitlerin ailelerine başsağlığı dilendi, şehitlerin izinde olunacağının sözü yinelendi.

QSD Komutanı Birûsk Hesekê de yaptığı konuşmada şehitlerin özgürlük yolunu aydınlatan meşaleler olduğunu, teröre karşı canlarını feda ettiklerini ve demokratik ulusun kahramanları olduklarını söyledi.

Hesekê Kanton Meclisi Eşbaşkanı Semer Abdullah ise şöyle konuştu: “Şehitler her zaman zihnimizde canlı kalacaktır. Edindiğimiz tüm kazanımlar onların emekleriyle edinildi. Bu yüzden onlar ülkemizin zafer nişaneleridir.”

Törende konuşan şehit aileleri de evlatlarının hayallerinin gerçekleştirene dek mücadelelerine sahip çıkacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed tarafından 5 şehidin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitlerin naaşları, sloganlarla toprağa verildi.