26 Kürt partiden çağrı: Koşulsuz bir araya gelelim

Suriye'deki 26 Kürt siyasi partisi, ulusal birlikte yeni adım attı ve koşulsuz bir araya gelme çağrısında bulundu.

Suriye’deki 26 Kürt siyasi partisi, ortak yazılı açıklama ile Kürt siyasi hareketleri ve partilerine bir araya gelme çağrısında bulundu. Siyasi partiler tüm Kürdistani güçleri, kültür çalışmaları yürüten kurumları, basın kuruluşlarını, din alimlerini ve tüm Kürt halkını, ulusal birliğin sağlanmasında rol oynamaya çağırdı.

'TÜRK DEVLETİ SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürt halkı Suriye başta olmak üzere bölge genelinde yoğun ve tarihi bir süreçten geçiyor. Özellikle Türk devletinin Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî ve Kuzey Suriye’nin diğer bölgelerini farklı bahanelerle işgal etmesinden sonra AKP hükümeti, Güney Kürdistan sınırlarına kadar olan bölgeleri işgal etme planlarını tamamlamak için saldırılara devam ediyor. Türk devletinin amacı, Suriye’de ulusal haklarını elde etmek isteyen Kürt halkının umutlarını yok etmektir. Türk devleti uygulamaları ile Kürt bölgelerinde demografik yapıyı değiştiriyor. Türk devleti, faşist, ırkçı amaçlarına ulaşabilmek için hareket etmektedir. Türk devleti; Suriye rejimi, bölgedeki ve uluslararası devletler ile gerçekleştirdiği tüm görüşmelerde Suriye’de Kürt halkının haklı davasını hedef alıyor.

'KOŞULSUZ BİR ARAYA GELELİM, ÇÖZÜM ÜRETELİM'

Kürt halkı, QSD Genel Komutanı’nın ulusal birlik çağrılarını olumlu karşılamış ve elbette bu konuda gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirecek, Kürt siyasi hareketine inanacaktır. Aynı zamanda halkın umudunu yeniden canlandıracaktır.

Suriye’deki bütün Kürt siyasi partilerini, koşulsuz şartsız bir araya gelmeye, sorunlarını tartışmaya ve sorumluluk alarak, sorunları çözüme kavuşturmaya çağırıyoruz. Kürt birliği ve sorunların çözümü için stratejik konularda Kürtlerin tutumlarının bir olması için çalışılmalıdır.

'HERKESİ ROL OYNAMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Tüm Kürdistani güçleri, kültür çalışmaları yürüten kurumları, basın kuruluşlarını, din alimlerini, toplumsal örgütlenmeleri ve Kürt halkını, Kürt birliğinin sağlanması için rol oynamaya çağırıyoruz.”

İMZACILAR

Metni imzalayan partiler şöyle:

"Partiya Pêşerojê ya Sûriyê, Partiya Yekitiya Demokratîk (PYD), Partiya Aştiya Demokratîk a Kurdistanê, Yekitiya Lîberal a Kurdistanê, Partiya Komînîst a Kurdistanê, Partiya Demokratîk a Kurdistanê ya Sûriyê, Partiiya Demokratîk a Kurdî ya Sûrî, Partiya Çep a Kurdî li Sûriyê, Partiya Kombûna Nîştimanî ya Kurdistanê, Partiya Guhertin a Demokratîk a Kurdistanê, Tevgera Veguherandinê ya Kurdistanê, Yekitiya Kedkarên Kurdistanê, Partiya Kesk a Kurdistanê, Partiya Wîfaq a Demokratîk a Kurdî ya Sûriyê, Partia Yekitiya Demokratîk a Kurdî li Sûriyê (Yekitî), Tevgera Serastkirinê ya Sûriyê, Partiya Demokratîk a Kurdî li Sûriyê (El-Partî), Partiya Hevgirtin a Kurdistanê, Partiya Roj a Demokratîk a Kurdî li Sûriyê, Yekitiya Niştîmanî ya Azad a Rojava, Şepêla Pêşerojê ya Kurdistanê, Tevgera Civaka Demokrtîk, Kongreya Star, Partiya Têkoşîn a Demokratîk û Partiya Gelêrî ya Kurdistanê."