24 saatin bilançosu: En az 10 asker ve çete öldürüldü

Çağın Direnişi’nde 24 saatlik bilançoyu açıklayan QSD Basın Merkezi, Bilbilê’nin Bûke ve Sariya köyleri çevresinde yaşanan çatışmalarda ilk bilgilere göre en az 10 çete ve askerin öldürüldüğünü belirtti.

SD Basın Merkezi, son 4 günde Cindirêsê, Şera, Bilbilê cephelerinde 313 Türk askeri ve çetesi öldürüldüğünü de kaydetti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Efrin’de son 24 saatte yaşanan savaş bilançosunu açıkladı.

Açıklamaya göre savaş bilançosu şöyle:

“EFRİN/MERKEZ

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri kentte sivil bölgeleri hedef almaya devam etmektedir. Dün Tirinde köyüne yapılan top atışlarında aynı aileden 3 çocuk şehit olmuştur.

ŞERA

Güçlerimiz dün öğlen işgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Nusra çetelerinin Metina köyü çevresinde takibe almış, ardından da birliklerimiz ile işgalci güçler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalar sonucu 7 Türk askeri ve çetesi öldürülmüştür.

Mereskê köyü çevresinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında gece geç saatlere kadar çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda düşman ağır darbe almış ve kayıp vermiştir.

İşgalci Türk ordusu savaş uçakları Mêrêmîn, Qurtqulaqê, Qeretepe köylerini bombalamıştır. Bombardımanla eş zamanla ağır silahlarla söz konusu köylere saldırılar gerçekleştirilmiş, köylerin çevresinde çatışmalar yaşanmıştır.

Hava saldırılarında siviller katledilmiş, ayrıca Mêrêmîn köyünde fırın da yıkılmıştır. Söz konusu köylere top atışları hala devam etmektedir.

Türk ordusu Mêrêmîn köyü karşısında bulunan Vêlat El Qadi çevresine hava saldırıları ve top atışları yapmıştır. Alanda çatışma yaşanmıştır.

El Mezre köyü çevresinde birliklerimiz bir grup işgalci Türk ordusu askeri ve çetesini takibe almış, ardından da işgalci güçlerle çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada gruba büyük darbe vurulmuş, işgalcilerden ölen ve yaralanalar olmuştur.

CİNDİRÊSÊ

Cephede bir savaşçımız büyük direniş ve fedakarlıkla işgalci Türk ordusu ve DAIŞ-El Nusra çetelerine karşı günlerce savaşmış, geri adım atmadan işgalcilere karşı devrimci tutum göstermiş ve tereddüt etmeden direnerek çeteler yaklaşınca fedai eylem gerçekleştirmiştir.

Türk ordusu savaş uçakları sabah saatlerinden itibaren Qazleq Tepesi ve Kefer Sefra köyü çevresini bombalamıştır. Ayrıca top atışlarının yapıldığı alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Savaşçılarımız çetelerden öldürülenler olduğunu bildirmiştir. Alandaki çatışmalar hala devam etmektedir.

BİLBİLÊ

Sabah saatlerinden beri Baxçe köyü çevresinde güçlerimiz ve işgalci Türk ordusu ile çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Aynı zamanda savaş uçakları da bölgeyi bombalamaktadır.

Bûke ve Sariya köyleri çevresinde de çatışmalar yaşanmaktadır. Edinilen ilk bilgilere göre devam eden çatışmalarda en az 10 çete öldürüldü.

Son 4 günde Cindirese, Şera, Bilbile cephelerinde 313 Türk askeri ve çetesi öldürülmüştür.”