13 çocuk ve 2 DAİŞ’li kadın İspanya’ya teslim edildi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Bürosu, 13 çocuk ve 2 DAİŞ’li kadını İspanya’ya teslim etti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Bürosu,  İspanya Dışişleri Bakanlığı heyetinin Kuzey ve Doğu Suriye’yi ziyaret ettiğini açıkladı.

İspanya Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Guillermo Anguera, dün Dış İlişkiler Bürosu Eşbaşkan Yardımcısı Fener El Giêt, Özerk Yönetim Kurulu Üyesi Xalid Îbrahîm, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Üyesi Lana Hisên ve Kadın Kurumu Temsilcisi Huweyda Mihemed Selîm Mihemed tarafından karşılandı.

Görüşmede Suriye’deki siyasi süreç ve mevcut krizin çözülmesi gerektiğinin yanı sıra Özerk Yönetim bölgelerindeki insani, ekonomik ve güvenlik  sorunları ele alındı.

 El Giêt, Özerk Yönetim’in Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyan, siyasi çözüm ve güvenlik sağlayan ulusal diyalog çağrısına dikkat çekti. El Giêt, Suriye’nin bütünlüğünün işgalcilerin çıkması ve Türk devletinin Suriyelilere karşı uygulamalarının sonlandırılmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

“Türkiye’nin savaşı teşvik etmesi ve Suriye toprağını işgal etmesinden sonra Suriye-Türkiye yakınlaşması Suriye ve Suriyelilerin çıkarlarına aykırıdır” diyen El Giêt, Til Koçer Sınır Kapısı’nın kapatılmasının bölgedeki insani ve ekonomik durumu olumsuz etkilediğini, bu kararla Suriyelilere haksızlık edildiğini ifade etti.

Guillermo Anguera ise bölgenin güvenliğini sağladığı ve DAİŞ’e karşı savaştığı için Özerk Yönetim ile Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) teşekkür ederek, İspanya’nın insani, güvenlik ve ekonomi alanında Özerk Yönetim’e destek verdiğini söyledi.

Görüşmenin sonunda taraflar arasındaki anlaşmalar baz alınarak ailesi DAİŞ’li olan 13 çocuk ve 2 DAİŞ’li kadın İspanya’ya teslim edildi.