Zap’ta 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası gerçekleştirdiği bir dizi eylemde 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 bombaatar silahı darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, sömürgeci Türk devletinin işgal harekatı karşısında tarihi bir direniş sergilemektedir. Savaş suçlusu Türk ordusu insanlık dışı yöntemleri yoğun bir şekilde kullanmasına rağmen fedaice savaşan güçlerimizin direnişi karşısında amacına ulaşamamıştır. İnsan iradesini aşan zorluklarda direnişini devam ettiren güçlerimiz Apocu fedai ruh ve büyük kararlılıkla işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam etmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 5 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 bombaatar silahı darbelenmiştir” dedi.

“İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini;3 kez yasaklı silahlarla bombalanmış, gerilla direniş mevzileri önünde araba lastiği ve plastik malzeme yakılarak çıkan zehirli dumanlar direniş mevzilerine yönlendirilmiştir. Aynı zamanda 8 savaş uçakları, 8 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır“ denilen açıklamada, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü çevresindeki işgalcilere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirilmiştir. Buna göre;

18 Aralık 08:15 ve 19:00 saatlerinde Çemço bölgesi çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

18 Aralık 09:30, 10:30 ve 10:30 saatlerinde Çemço bölgesi çevresindeki gerilla direniş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla üç kez vurulmuş ve en az 1 işgalci cezalandırılmıştır. Güçlerimizin eylemlerinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

18 Aralık 07:30, 10:30 ve 15:00 saatlerinde Sîda köyü yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılırken, 1 bombaatar silahı ve 1 mevzi darbelenmiştir.

18 Aralık saat 13:30’da Sîda köyü yakınlarındaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Aralık’ta Girê FM Direniş Alanı ile Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesindeki gerilla direniş mevzileri yasaklı silahlarla 3 kez bombalanmıştır. Aynı zamanda işgalciler araba lastiği ve plastik malzemeler yakarak çıkan zehirli dumanları direniş mevzilerine yönlendirmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Aralık’ta Saca ve Kurojahro Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 8 kez bombalanmıştır.

18 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü çevresindeki gerilla direniş mevzileri savaş uçaklarıyla 8 kez bombalanmıştır.

18 Aralık’ta Çemço, Karker ve Girê FM Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.”