Zap'ta 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Gerilla güçlerinin Zap’ta gerçekleştirdiği eylemde 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. İşgalciler de direniş mevzilerine 1 kez yasaklı bomba ve 1 kez de kimyasal silahlarla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin Zap’ta gerçekleştirdiği eylem sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba ve 1 kez de kimyasal silahlarla bombalamış, plastik malzeme ve araba lastikleri yakarak çıkan zehirli dumanları gerilla direniş mevzilerine yönlendirmiştir. Aynı zamanda onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

27 Aralık saat 12:50’de Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü çevresindeki gerilla direniş mevzileri yasaklı bombalarla 1 kez bombalanmıştır. Aynı zamanda direniş mevzileri biber gazlarıyla bombalanmıştır.

27 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki gerilla direniş mevzileri 1 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı zamanda plastik malzeme ve araba lastikleri yakılarak çıkan zehirli dumanlar gerilla direniş mevzilerine yönlendirilmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü çevresindeki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”