Zap’ta 1 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 8-10 Aralık tarihlerinde Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinde 4 ayrı eylem gerçekleştirildiğini, Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na onlarca saldırıda bulunduğunu açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 8-10 Aralık tarihleri arasında Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerin ve işgalci Türk ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz, patlayıcı yüklü dronlarla ve savaş uçakları ile Medya Savunma Alanları'na saldırılarının ayrıntılarını paylaştı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:  

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 8 Aralık saat 07:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır ve orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

* 9 Aralık saat 10:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

* 10 Aralık saat 11:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

* 10 Aralık saat 08:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 8 Aralık’ta Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 3 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

* 8 Aralık’ta Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 8, 9 ve 10 Aralık’ta Garê bölgesinin Deşta Kafya, Gundê Şiyê alanı 3 kez, Metîna bölgesinin Gundê Şêlazê, Serê Metîna alanı 4 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Goşînê, Sinînê, Girê Berbizina, Xinêra Jor alanı 7 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez olmak üzere; toplam 17 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* 8 Aralık’ta Xakurkê bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.