YRK 2 şehidin kimliklerini açıkladı

YRK Basın İrtibat Merkezi, Berxwedan Kelhor ve Rêdûr Baz’ın, Türk devletinin 11 Kasım günü Pencewîn’e yönelik hava saldırısında şehit düştüğünü açıklayarak, başsağlığı diledi.

Rojhilatê Kurdistan Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Rojhilatê Kurdistanê-YRK) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin 11 Kasım 2023’te Pencewîn’e yönelik hava saldırısında şehit düşen Berxwedan Kelhor ve Rêdûr Baz’ın kimlik bilgilerini açıkladı.

Açıklamada şehit Berxwedan Kelhor için şöyle denildi: “Berxwedan Kelhor yoldaşımız, Kirmaşan’a bağlı Şabad’da yurtsever bir ailede 1980’de dünyaya gözlerini açtı. Sistemin zorlukları içinde büyüdü, asla umudunu kaybetmedi. Zorluklar onu özgür bir yaşam arayışına yöneltti. Üniversitede Rêber Apo’nun kitaplarını okumasıyla Kürt Özgürlük Hareketi’ni tanıdı ve giderek yaşam arayışını derinleştirdi. Rojava Devrimi ile birlikte Rêber Apo’nun fikir ve felsefesini yakından tanıma merakı gelişti ve yaşamı sorguladı. 2017’de gerilla saflarına katıldı ve bunu hayatında verdiği en doğru karar olarak gördü. Bir süreliğine devrim sahasına yöneldi ve Rojavayê Kurdistan’da emek verdi, DAİŞ’e karşı savaştı.  Berxwedan Kelhor yoldaşımız, fedakar, alçakgönüllü ve tereddütsüz duruşla katıldı; arkadaşları tarafından hep sevilip sayıldı. Özgürlük Hareketi’ni tanıdığı başlardaki duygusunu, Rêber Apo’yu okudukça ve gerilla yaşamında tecrübe kazandıkça büyüttü ve büyük bir fedakarlıkla çalışmalar yürüttü. Heval Berxwedan Kelhor, Kelhor bölgesinin kahramanlık ve pehlivanlık mirasını Şahîn Dalaho, Rizgar Zirne, Diyako Kelhor ve bölgenin onlarca evladı gibi Özgürlük Hareketi’nde yaşamsallaştırdı. Bu yönüyle o da bölgenin gerçekliğini yaşattı ve bir takipçisi oldu.”  

RÊBER APO’YU TANIDIKÇA ENGELLERİ AŞTI

Şehit Rêdûr Baz’ın ise Maku’da, yine yurtsever bir ailede doğduğu belirtilen açıklamada, devamla şu ifadeler kullanıldı: “ Çocukluğunda Kurdistan gerillalarına dair hikayelerle büyüdü. Hem şehitlerin hem de Özgürlük Hareketi’ne katılımların olduğu bir aile ve bölge ortamında büyüdü. Bu, gerilla saflarına katılmasında büyük bir etki yarattı. Genç yaşında İran devletinin baskılarıyla tanıştı ve gerilla saflarına yöneldi. Yaşam içerisinde her zaman gelişme gösteren bir duruşa sahipti. Aynı zamanda kendisini eğiterek ve her gün daha fazla Rêber Apo’nun gerçekliğini tanıyarak hem kendisinin hem de ülkesinin gerçekliğini yakından tanımak istedi. Heval Rêdûr, Rêber Apo’yu okuyup tanıdıkça Özgürlük Hareketi içerisinde merak ve heyecanını daha da güçlendiriyordu; hep arayışlar içerisinde olan bir arkadaştı. Bu da önüne çıkan engelleri aşıp gelişmesine ve arkadaşları tarafından sevilmesine yol açtı.”

Açıklamanın sonunda her iki şehidin ailelerine ve tüm yurtsever Kurdistan halkına başsağlığı dilekleri iletilen YRK Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasında, “Bir kez daha belirtiyoruz ki, sonuna kadar yoldaşlarımızın miraslarına sahip çıkacağız. Şehitlerimizin hayallerini zafere ulaştırana kadar onların yolunda yürüyecek ve mücadelemizi daha da büyüteceğimiz sözünü veriyoruz” ifadeleri kaydedildi.

Şehitlerin kimlik bilgileri ise şöyle:

Adı soyadı: Îslam Cehanfer

Kod adı: Berxwedan Kelhor

Katılım tarihi ve yeri: 2017- Pêncewîn

Şehadet tarihi ve yeri: 2023- Pêncewîn

 

Adı soyadı: Hesen Sebûrî

Kod adı:  Rêdûr Baz

Katılım tarihi ve yeri: 2023- Dembat

Şehadet tarihi ve yeri: 2023- Pêncewîn