YPG Basın emekçisi Heqi toprağa verildi

Türk devletinin Qereçox saldırısında şehit düşen YPG Basın Merkezi emekçisi Heqî Bagok’u son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo’dan Tirbespiyê’ye getirilen Heqî Bagok’un cenazes binlerce kişi tarafından karşılandı.

Şehit Dîlşêr Şehitliğinde düzenlenen törene Demokrat,k Özerklik Yönetimi temsilcileri, Şehit Heqî’nin arkadaşları ve YRA üyeleri de hazır bulundu.

Şehidi uğurlamak için düzenlenen tören, bir dakikalık saygı duruşu ve askeri törenle başladı. Tören konuşma yapan Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Zekî, şehidin ailesine ve bütün Rojava halklarına başsağlığı dileklerini ileterek, “Şehitlerimizin gösterdiği fedakarlık sayesinde birçok zafere imza attık, düşmanın planlarını çürüttük” dedi.

Cizre Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi Danışmanı Mizgîn Ehmed de törendeki konuşmasında uluslararası koalisyonun saldırılara karşı tavrını eleştirdi ve şunları söyledi: “Uluslararası koalisyon QSD ile birlikte DAIŞ çetelerine karşı savaşmaktadır, YPG’de QSD’nin bir bileşenidir. Bu yüzden yaşanan saldırı karşısında uluslararası koalisyon YPG’ye destek vermelidir.”

Törende konuşma yapan Şehit Heqî’nin babası Celal Hisên de oğlunun şehitlere verdiği sözü yerine getirdiğini söyledi ve “Heqî, Rojava Devrimi’nin başlangıcında Kürtçe öğretmeniydi. 2014’de YPG saflarına katıldı ve YPG Basın Merkezi’nde çalıştı. Onun yolunun takipçisi olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından şehide ait şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Tören sonunda Şehit Heqî, arkadaşları tarafından sloganlarla toprağa verildi.