YNK'den Barzani’ye: Topraklarını satanlar Türkiye’nin üslerini getirenlerdir!

YNK, Mesrur Barzani’ye cevap vererek, topraklarını satanların, Türkiye’nin Hewlêr ve Duhok arasına yüzden fazla askeri üs kurmasına izi verenler olduğunu söyledi.

Kurdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, 16 Nisan’da Hewlêr’de katıldığı bir iftar yemeğinde, “Bizler ihanete, yolsuzluğa, teröre, sindirmeye, talana ve kendi çıkarları için insanları kullanmaya asla ortak olamayız” dedi.
YNK Hewlêr Merkezi yaptığı bir açıklamayla Mesrur Barzani’ye yanıt verdi.
Açıklamada şöyle denildi:

“Asıl topraklarını satanlar Türkiye’nin Hewlêr ve Duhok arasına yüzden fazla askeri üs kurmasına izi veren, yurttaşların şehit düşürülmesine göz yuman ve Kürdistan doğası ile ormanlarının talan edilmesine zemin hazırlayanlardır. 9’uncu kabine başkanının siyaset, ekonomi, diplomasi ile ortak çalışma hakkında yaptığı açıklama ve tutumu Kurdistan Bölgesi’ni karanlık bir tünele sürüklüyor.

Kurdistan Bölgesi’nde yaşananlar, devlet olmanın tüm kriterlerinin ihlalidir. Bunun nedeni ise terör ve yürütülen politikalardır. Bölge yönetimi her zaman Bağdat’ın ayaklarına kapandı, şimdi neyle gurur duyacaksınız? Kurdistan Bölgesi’ni karıştırmak ve siyasi ayrıcalıkları yok etmekten başka elinizde ne kaldı? Uluslararası düzeyde tüm destekleri ortadan kaldırdınız, içeride de birliği bozdunuz ve tüm ilişkileri yok etmeye çalışıyorsunuz.

Bu kişiler tüm öğretmen, peşmerge ve polis maaşlarının karşılanacağı gelir kaynaklarını da ekonomik açıdan tehlikeye soktular.”