Yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 20 Mart günü Medya Savunma Alanlarına bağlı Xakurke bölgesinde yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 6 gerillanın 20 Mart günü Xakurke’de yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitirdiklerini duyurdu.

HPG-BİM açıklamasında, gerillaların sicil bilgileri yanısıra şu değerlendirmeler yer aldı:

‘’Kürdistan Özgürlük Hareketi, kahraman ve fedakar Kürt halkının, özgürlük ve demokrasi için mücadele eden diğer halkların umut kaynağı ve yaşam teminatı olmaya devam etmektedir. Bu uğurda şehit olan tüm kahramanların inancı ve umudu, mücadeleye devam eden yoldaşlarına yapılacak bir görev olarak kalmaktadır.

Kürdistan’ın dağlarında ve şehirlerinde halkımız ve hareketimizin iradesini kırmaya, teslim almaya ve imha etmeye dönük faşist Türk Devleti’nin gerçekleştirdiği saldırılar ve katliamlar, onurlu ve direnişçi halkımızın mücadelesiyle başarısızlığa uğratılarak devam etmektedir.

Eylem, operasyon, çatışma, bombardıman gibi birçok savaş gerçekliğinde şehadete ulaşan yoldaşlarımızın yanı sıra halkımızın da bildiği üzere Kürdistan’ın asi dağlarında talihsiz kazalar sonucunda da yoldaşlarımız şehadete ulaşabilmektedir. Asi coğrafyamızda çığ, sel ve şimşek çarpması sonucu yaşanan şehadetler, alınan yoğun tedbirler, yöntemler ve kurallar sonrasında asgari bir düzeye düşürülmüştür. Ancak halen de yer yer ortaya çıkan bu tür şehadet biçimleri, halkımız ve yoldaşları olarak bizleri derinden üzmektedir.

Özgür yarınların umutlarıyla mücadele saflarına katılan, yoldaşlığın büyük sevgisi etrafında kenetlenen, Kürdistan halkına derin bağlılığı yüreklerinde büyüten Beritan(Aygül Alaca), Çiya(Recep Cengiz), Havin(Meryem Tekçi), Nuda(Eylem Yalçın), Şahan(Bayram Acet), Şerzan(Areş Şadi) arkadaşlarımız, 20 Mart günü Xakurke alanımızda yıldırım çarpması sonucu şehadete ulaşmışlardır.

Yaşanan bu şahadet karşısında yoldaşlarımızın değerli ailelerine baş sağlığı diliyor, şehitlerimizin an be an yürüttüğü özgürlük savaşını zafer inancıyla başarıya götüreceğimizi belirtiyoruz. Şehitlerimize vereceğimiz en anlamlı söz, onların Apocu militan duruşlarını yaşatmak ve takipçisi olmaktır.’’

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Beritan Serhed
Adı Soyadı: Aygül Alaca
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Salihe – Mehmet Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2017 / Xakurke

Kod Adı: Çiya Zagros
Adı Soyadı: Recep Cengiz
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Melek - Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2017 / Xakurke

Kod Adı: Havin Oremar
Adı Soyadı: Meryem Tekçi
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Cemile  - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2017 / Xakurke

Kod Adı: Nuda Sorxwin
Adı Soyadı: Eylem Yalçın
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Kamile - Abdulbari
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2017 / Xakurke

Kod Adı: Şahan Gabar
Adı Soyadı: Bayram Acet
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: İpek - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2017 / Xakurke

Kod Adı: Şerzan Hemin
Adı Soyadı: Areş Şadi
Doğum Yeri: Kamyaran
Anne - Baba Adı: Fatma - İsa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2017 / Xakurke