Wan TUAY-DER'den açlık grevi direnişi için Adalet Nöbeti

Zindanlardaki açlık grevini sahiplenmek amacıyla TUAY-DER öncülüğünde 3 kentte başlatılan Adalet Nöbeti'ne Wan TUAY-DER de katıldı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması için zindanlarda başlatılan dönüşümlü açlık grevi eylemi sürüyor. Amed Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) ile Çukurova TUHAY-DER tutsaklarla dayanışmak için Adalet Nöbeti başlattı. Adalet Nöbeti yeni katılımlarla sürüyor. Wan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) de Adalet Nöbeti eylemini başlattı.

WAN

TUAY-DER, “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” şiarıyla Adalet Nöbeti başlattı. Sanat Sokağı’nda yapılacak basın açıklamasıyla nöbete başlayacak olan halka polis engel oldu. Sokak ablukaya alınırken, kitle ablukaya tepki gösterdi. Daha sonra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan il binasına geçen halk, burada açıklama yaptı. Wan TUAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride işaret ederek, “Sayın Öcalan ile mutlaka bir görüşme yapılması ve bu tecridin kaldırılması gerekiyor. Zindanlarda da ağır bir tecrit söz konusu ve biz aileler olarak bunu kabul etmeyeceğiz. Annelerimizle birlikte başladığımız Adalet Nöbeti’ne destek bekliyoruz” diye konuştu.

 MERSİN

 Mersin TUAY-DER, Adalet Nöbeti’ni sürdürdü. Çukurova TUAY-DER binasında yapılan nöbete, Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Eylemde Kayseri Bünyan Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutsak Erhan Kaya’nın mesajı okunurken, Barış Annelerinden Emine Eren, Abdullah Öcalan ile tutsaklar özgür olana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, “Bu yük her insanın üzerinde, bu tecridi kırmak istiyoruz.  Önderimiz özgürleşmeden biz de özgürleşemeyiz” dedi.
HDP Mersin İl Yöneticisi Sedat Akbay, Amed 5 Nolu Cezaevinde kaldığı süreçte yaşananları anlattı. Amed Cezaevinde başlatılan açlık grevinin dışarıda olan halk tarafından sahiplenildiğine ve bu nedenle sonuç verdiğine dikkat çeken Akbay, 104 cezaevinde başlatılan açlık grevlerinin de kamuoyu tarafından sahiplenilmesi gerektiğine işaret etti.  
Adalet Nöbeti, kadınların şarkılarıyla devam etti.

AMED  

Amed’de de TUAY-DER’in başlattığı Adalet Nöbeti 2. gününde devam etti.
Nöbet eylemi, HEDEP Rêzan (Bağlar) ilçe binasında gerçekleştirildi. Bugünkü eylem ziyaretine Dicle Fırat Kültür Merkezi’ne bağlı Dengbêj Yusuf Xaçqarî, Dengbêj Naif ve Barış Anneleri Meclisi dayanışma amacıyla katıldı. Dengbêjler söyledikleri klamlarla duygulu anlar yaşattı. Barış Anneleri ise cezaevlerinde tutsakların başlattığı açlık grevlerini selamlayarak barış için dua etti.
Eylemde, “Bijî berxwedana zindanan”  ve “Bijî berxwedana İmralı’ye” sloganları atıldı.