Wan Gölü imara açıldı: AKP’li vekile villa için sahile dolgu yapılıyor

Wan’ın Edremit ilçesinde, Merit Oteli’nin bulunduğu alanda Van Gölü‘nün sahili dolgu malzemeleriyle doldurulmaya başlandı.

Belediye ve çevre dernekleri ise başvurulara rağmen sessizliklerini korurken, bir dolgu işlemi de AKP’nin eski Wan Milletvekili Abdulhalat Arvas ve İsmail Say’ın villaları için gerçekleştiriliyor.

Wan Gölünü rant ve imara açan AKP’li kayyum belediyeleri Wan Gölünde bir doğa katliamı yapıyor. Çekilme ve kirlilikle gündeme gelen Van Gölü, bu kez de çekilen alanlarda yapılan dolgularla gündemde. Edremit ilçesinde Van Gölü sahilinde bulunan Merit Otel el değiştirdikten sonra onarıma tabi tutuldu. Ancak onarım yapılan otelin bulunduğu alanda Van Gölü sahili de dolgu malzemesiyle doldurulmaya başlandı. Otelin önünde gölün içinde yeni bir adacık yapılırken, kentin en işlek yerinde yapılan kurutma işlemine karşı belediye ve kurumların sessizliği ise sürüyor. Konuya ilişkin belediyeye yapılan başvuruların ardından göstermelik incelemelerle sınırlı kalındı. Tüm tepkilere rağmen otel sahibi dolgu işlemini gerçekleştirerek oteline yeni bir sahil yaptı.

AKP’Lİ VEKİL VE BAŞKAN VİLLA YAPMAK İÇİN SAHİLE DOLGU YAPIYOR

Merit Otel ve AKP’li Belediye Başkanı İsmail Say’ın yaptığı bu ortak doğa katliamının hemen ardından bir doğa katliamı da yine Edremit ilçesi sınırları içinde bulunan Wan Gölü sahilinde yaşanmaya başladı. AKP eski milletvekili ve AKP’nin yeni bölge koordinatörü görevi verdiği Abdulhalat Arvas ve AKP’li Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kendilerine villa yapabilmek için sahile dolgu yapmaya başladı. Bu dolgu işlemleri AKP’li Edremit belediyesinin araçlarıyla yapılıyor.

ŞAHİN WAN GÖLÜ RANTA AÇILDI 

Konuya ilişkin bilgi veren Ekolojist Fatih Şahin; “Sütçü’nün olduğu yerden İskeleye kadar olan bölge sazlık bölgedir. Sazlık alanlarda kuş popülasyonunun olduğu yerlerdir. Burada yapılan ekolojik tahribattır. Her yeri doldurdular. İmara açılması için dolgu yapılıyor, ranta peşkeş çekiliyor. Bu bölgeye çivi dahi çakılmaması gerekiyor. Orada yaşayan Kuşlar, kaplumbağalar, kertenkeleler yok ediliyor. Canlılar katlediliyor. Kıyı kanununda 100 metreye kadar çivi bile çakamazsın, imara açamazsın. Kanunlar Van’da uygulanmıyor. Halka açılması gereken yerler rantçılara peşkeş çekildi. Merit Oteli ve Sütçü dediğimiz bölge sazlık alanlardı ve maalesef olan budur“ diye konuştu.