Wan'da Jandarma AKP için taaruza geçti

Wan'da DEM Parti'ye karşı harekete geçen Jandarma İl Komutanlığı köyleri gezerek AKP'ye oy istiyor.

DEM Parti halk ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürürken, AKP'de asker-polis desteğiyle çalışmalarını sürdürüyor. Vali ve kaymakamlarla yetinmeyen AKP şimdi de askerleri sahaya sürdü. Geçtiğimiz yıllarda yapılan seçimlerde AKP'lilerin koruyuculuğunu yapan askerler 31 Mart yerel seçimlerinde AKP için sahaya indi ve çalışmalara başladı. Askerler köy köy gezerek AKP için oy istiyor.
JANDARMA KOMUTANINDAN KÖYLÜLERE VATAN MİLLET HATIRLATMASI
Wan İl Jandarma Komutanı Adem Şen'de bu kapsamda Gürpınar köylerinde seçim çalışmasına çıktı. Bağrıyanık, Dikbıyık, Dolaylı, Akbulut, Geçerli ve Ekardı köylerini dolaşan Van İl Jandarma Komutanı Şen, köylülere seçimlerin önemini anlattı. Yerel seçimlerin devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü pekiştireceğini söyleyen Şen; "Milletimiz ve devletimiz el ele vermiştir ve 31 Mart seçimleri ülkemiz için bir baştan bir başa yeniden kardeşliğe vesile olacaktır. Vatandaşlarımız oyunu kullanırken ülkemizin son yıllarda yaptığı atılımı ve bölgede geldiği etkin noktayı göz önünde bulundurarak oy kullanmalıdır" dedi.
TÜM RÜTBELİ ASKERLER SEÇİM ÇALIŞMASINDA
Jandarma Komutanının yanı sıra bölgede faaliyet yürüten diğer askeri yetkililer de köyleri gezerek seçimlerin önemini anlatıyor. Wan Garnizon komutanlığında görevli tüm rütbeli askerler bu çalışmalara katılıyor. Aşiretler ziyaret ediliyor. Ancak bu ziyaretlerde dikkat çeken husus ise köylülerin ilgisiz olması. Askerler gittikleri köylerde sadece korucular tarafından karşılanıyor ve korucu ailelerine ya da işbirlikçe aşiret mensuplarına hitap edebiliyor.
VALİDEN ESNAF ZİYARETLERİ 
Askerlerin yanı sıra Valiler ve Kaymakamlarda seçim çalışması yapıyor. Van Valisi Ozan Balcı, esnaf ziyaretlerine ağırlık verdi ve esnaflara AKP propagandası yaptı.