Vedat Aydın’ın mezarına ziyaret

Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları, 1991 yılında Türk devlet güçlerince katledilen HEP İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını bayram vesilesiyle ziyaret etti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed milletvekili adayları, Ramazan Bayramı dolayısıyla 5 Temmuz 1991 yılında JİTEM tarafından katledilen eski Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın’ın mezarını ziyaret etti. 

Vedat Aydın'ın Sur ilçesi Mardin Kapı Mezarlığı'nda bulunan kabri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan milletvekili Sezai Temelli, Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Partisi) il ve ilçe örgütü yöneticileri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi tarafından ziyaret edildi. 

BU MÜCADELE ONLARIN

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, şunları söyledi:

“Her yıl olduğu gibi bu bayramda da bir kez daha dile getiriyoruz; sizlerin 30-40 yıl önce yükselttiği özgürlük bayrağı, o günden bu güne on binlerin elinde. Sizlere saldırarak bu bayrağı indirmek istediler. Ancak hiçbir zaman bu bayrak inmedi. Bugün özgürlük bayrağı milyonların elindedir.

O gün Vedat Aydın’a, arkadaşlarına ve halkımıza saldıranlar, Kurdistan’ı kan gölüne çeviren zihniyet hala saldırılarına devam ediyor. Bu zulme karşı, zalime karşı ve zihniyete karşı muazzam bir direniş sürüyor. Bugün milyonların onların mücadelesine sahip çıkıyor. Bu mücadele onların.”  

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Mehmet Emin Aktar ise “Seni çok özlüyoruz. Bu halk seni unutmadı ve hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi

Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın ise, onların ezilen halklar için mücadele yolunu açtığını “Bu seçimler önemlidir, şehitlerin mücadelesi bir yere kadar geldi, seçimlerde zaferle taçlandıracağız” diye belirtti.

Konuşmaların ardından Aydın’ın mezarına karanfiller bırakıldı.