Van'daki eylemciler: Tecrit bitene kadar direnişteyiz!

Tecride karşı Van'da açlık grevinde olan eylemciler, "7 bin kişinin eylemi basit görülmemeli ve buna sessiz kalınmamalı" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerini sahiplenmek için Van'da başlatılan eylem devam ediyor. 11 Nisan'da başlayan ilk 9 kişilik grubun 3 günlük eyleminin ardından önceki gün 10 kişilik grup eylemi devraldı. 

'DÜNYA GÖRÜLMEMİŞ BİR EYLEME TANIKLIK EDİYOR'

Açlık grevinde olanlardan Emrah Koç, ”Leyla Güven ve diğer açlık grevindeki arkadaşların ölmemesi amacıyla biz de taleplerine ortağız” dedi.

Açlık grevindeki Seyit Kılıç, dünyanın görülmemiş bir eyleme tanıklık ettiğini dile getirerek, "Biz de bunların eylemlerine ses çıkarmak için destek veriyoruz. Tarihte görülmemiş bir katılımla yapılan bir eylem var. İnsanlarımız 7 bin kişinin eylemini basit görmemeli ve buna sessiz kalmamalıdır. Ülkeyi yöneten iktidar, kendi çıkarları için bu tür eylemleri bastırma çabası içerisinde. Fakat bunu başaramayacaklar. Yarın öbür gün bu onların önüne çıkacaktır ve vicdanlar rahatsız olacaktır. Bu katı tavırlarından hükümet bir an önce vazgeçmelidir” diye konuştu. 

'DİRENCİMİZİ YİTİRMEYECEĞİZ'

Yine açlık grevindeki Reber Varhan ve Ziyadin Diker ise, tecridin kalkmasını isteyerek, “Biz bunun için direneceğiz ve direncimizi de hiçbir zaman yitirmeyeceğiz” mesajını verdi.