Van’da teşekkür konuşması zafer kutlamasına dönüştü

HDP Van’da seçim zaferini kutladı. Büyükşehir Eşbaşkanları Bedia Özgökçe ve Mustafa Avcı, Van halkına teşekkür ederek, “31 Mart Türkiye halkları için bir dönüm noktası olmuştur” dedi.

Van’da 14 belediyenin 10 tanesini kazanarak kayyumları gönderen Van halkı seçim zaferini HDP il binasında kutladı. Kutlamaya HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı, ilçe belediye eşbaşkanları, DTK temsilcileri, TJA aktivistleri ve yaklaşık bin kişi katıldı.

İlk olarak konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Türkiye halklarının 31 Mart’ta ortak bir konsensüste buluştuğunu belirterek, “Halklarımız barış demiştir, özgürlük demiştir, demokrasi demiştir ve faşizm kaybetmiştir” dedi.

ÖZGÖÇKÇE: BAŞARI HALKIMIZINDIR

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan da şunları söyledi: “Bu başarı bizim, bu başarı halkımızındır. Tarihten aldığımız güçle, sizin umutla geleceğe baktığınız yürekleriniz demiştik. Mart’ın sonu bahar oldu. 1 Nisan'a güzel uyandık hep birlikte umutla uyandık. Sevgili halkımız burukluğumuz var elbette… 14’te 14 demiştik, çünkü Van halkının iradesi ve potansiyeli de 14 belediyeyi de kazanır. Biz bu kararlılığı Newroz alanında gördük, Beşyol’da yaptığımız final mitingde halkın katılımda gösterdiği iradesi, duruşu ve sahiplenmesini gördük. Bu potansiyel Van hakkında var, Bizlere düşen mutlaka telafi etmektir. Önümüzdeki süreçte de pratik adımlarla bunu telafi edeceğiz. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki hiç de adil olmayan, eşit olmayan bir seçim süreci atlattık. 3 aydır bizim halkımızın sandığa gitme iradesi çok yönlü bir şekilde engellendi. 3 aydır özellikle köylerde küçük yerlerde halkımıza yönelik olağanüstü baskı ve tehdit uygulamalarına birebir şahit olduk, seçim sandıklarımızı kilometrelerce ötede kaldı. Bu uygulamalar tamamen HDP seçmeninin bizim halkımızın iradesinin sandığa yansımasını engellemek üzere çok organize bir şekilde kurgulandı, pratiğe geçti. Karşımızda kayyumlar, bütün imkanları ile kamu kurumları vardı. OHAL kaldırıldı ama o halin en ağır koşullarında yine bir seçim atlattık. Tutuklamalar, baskılar, tehditler had safhadaydı. Ama yine de ‘Van ya me ye’ dedik. Bugün de yine aynı şeyi diyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi'ni aldık, merkez ilçeleri ile büyük ilçeleri aldık ve kayyumları yolladık. Bu başarı sizin eserinizdir, sağ olun, var olun.”

AVCI: HALKIMIZA DEFOL GİT DİYENLER GEREKEN CEVABI ALDI

HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, 31 Mart’ın Türkiye halkları için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Türkiye’de Kürtleri karşısına alan ve Kürtlere zulmeden herkesin kaybetmeye mahkum olduğunu ve bunun 31 Mart seçimleri ile bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken Avcı, “31 Mart’ta halkımız İmralı tecridini kırdı, halkımız faşizmi kırdı. Verilen her bir oyu ayrıca açlık grevini sürdüren Leyla Güven ve bütün arkadaşlarımıza bir destektir. Kürt halkı kendisine yapılanı asla unutmaz. Seçim meydanlarında Kürt halkına hakaret edenler, ‘Defol git’ diyen halkımızdan gerekli cevabı almıştır.”

Konuşmaların ardından kutlamalar çekilen halaylarla son buldu.