Uluslararası Kadın Delegasyonu Amed’de

Uluslararası Kadın Delegasyonu, Amed’deki Adalet Nöbetçileri, MED TUHAD-FED, ÖHD ve Amed Tabip Odası’nı ziyaret etti.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden aralarında hukukçu, parlamenter, ekolojist ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 7 kişilik Uluslararası Kadın Delegasyonu heyeti, İstanbul’un ardından Amed’de temaslarda bulundu.

NÖBETTEKİ ANNELER TECRİDİ ANLATTI

Heyet, ilk olarak zindanlarda başlatılan açlık grevlerine destek amacıyla başlatılan Rezan (Bağlar) ilçesindeki Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti.

Nöbetteki anneler, tecrit ve tecridin neden olduğu toplumsal olayları heyete aktardı. Ardından çözümün yolunun ve barışın sağlanmasının İmralı’dan geçtiğini belirten nöbetteki aileler, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması için Avrupa’daki kurumlara baskı yapılmasını istedi. ,

 

Heyet, daha sonra MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Burada MED TUHAD-FED üyeleri cezaevlerindeki hak ihlalleri, baskılar, tecrit ve tecridin sorunlarını heyete aktardı. Notlarını alan heyet, cezaevlerindeki hak ihlalleri ve işkencelere karşı elinden geleni yapacaklarını ifade etti.

MED TUHAD-FED ziyaretinin ardından Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’ne (ÖHD) geçen heyeti, burada ÖHD Eş Genel Başkanı Ekin Yeter ve beraberindekiler karşıladı. Heyete yaşanan hukuksal anlamdaki eksiklikleri anlatan ÖHD’liler, İmralı Adası’nda devam eden tecrit hukuksuzluğuna da işaret etti.

Buradan da Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER) geçildi. MEBYA-DER üyeleri heyete cenazelere yapılan işkence, mezarlıklara dönük saldırılar ve defin sırasında yaşananlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Heyet son olarak Amed Tabip Odası’nı ziyaret etti.