Türk ordusunun saldırıları sürüyor, gerillalar 1 işgalciyi cezalandırdı

HPG, Zap’ta yerleşmek isteyen işgalcilerden 1'inin cezalandırıldığını açıkladı. Türk ordusunun 5 kez yasaklı patlayıcılar ve kimyasal gazlarla, 7 kez hava uçaklarıyla Medya Savunma Alanları’na saldırdığını da kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 15-19 Aralık tarihleri arasında Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın gerçekleştirdiği eylemlerin ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını açıkladı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 15 Aralık saat 12:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek darbelendi.

* 15 Aralık’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait radar sistemi orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu vuruşlardan sonra radar sistemi kaldırıldı.

* 16 Aralık saat 12:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 19 Aralık saat 15:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

* 15 Aralık saat 04:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler mevzilenmeye çalışırken orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin mevzilenmesi durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 16 Aralık saat 11:40 ve 14:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 19 Aralık saat 08:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda kepçeler ile yerleşmek isteyen işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Xakurkê bölgesi

* 18 Aralık saat 20:30’da Geliyê Lolanê alanındaki helikopter hareketliliğine güçlerimizce müdahale edildi. Bu müdahaleden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 18 Aralık’ta Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz, 2 kez yasaklı patlayıcılar ve kimyasal gazlar ile bombalandı. Kimyasal gazlardan yükselen dumanın beyaz renkte olduğu tespit edildi.

* 15 Aralık’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 3 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 18 ve 19 Aralık’ta Garê bölgesinin Girê Zengil, Sêdarê alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf alanı 2 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 1 kez olmak üzere toplam 7 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı."