‘Türk devleti tüm gücüyle saldırmasına rağmen ilerleyemiyor’

2023 yılında yaşanan savaşı değerlendiren HPG ve YJA Star gerillaları, Türk devletinin tüm gücünü kullanarak Medya Savunma Alanları'na saldırdığını, buna rağmen tek adım bile ilerleyemediğini belirtti.

Kurdistan özgürlük savaşçıları 2023 yılında Türk devletinin işgaline karşı amansız bir direniş sergiledi. HPG ve YJA-Star gerillaları, 2023 yılında yaşanan mücadeleyi ve önümüzdeki sürece ilişkin hedeflerini anlattı.


HPG Gerillası Azad Dêrik: 2023 yılında gerçekleştirilen direniş, özellikle İmralı’da Önderliğin sergilediği direniş eşi benzeri olmayan direniştir. Bugün Zap, Avaşîn ve Metîna'daki savaşı Önderliğin direniş ruhuyla yürütüyoruz. Faşist Türk devleti işgalini ne kadar sürdürmek istese de bugüne kadar hedefine ulaşamadı. Yoldaşlarımız her alanda büyük bir iradeyle mücadele ediyor. Teknik gücüne güvenen Türk devleti gerillanın direnişi karşısında çaresiz bir durumda. Gerillalar, Önder Apo'dan aldıkları güçle onur savaşı yürütüyor.

Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar direnişimiz devam edecek ve asla durmayacağız. Çünkü bizim ve halkların özgürlüğü Önder Apo'nun özgürlüğü ile mümkündür. Bugün her ulustan insan Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için ayakta. 2023 yılında Kurdistan dağlarında büyüyen direniş dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. 2024’de mücadeleyi daha da yükselteceğiz ve şehit yoldaşlarımızın intikamını alacağız.


YJA Star Gerillası Zeyneb Newal: 2023 her yönüyle zor bir yıldı, çünkü düşman her taraftan gerilla alanlarına saldırıyordu ama yoldaşlarımız da tarihi bir direniş sergiledi. İşgalci düşman kimyasal silah kullanarak gerillayı yok etmek istiyor. Ama bugün özgürlük savaşçıları Kurdistan dağlarında iradeleriyle tarih yazıyor. Rêber Apo’nun felsefesi temelinde 2024 yılında da direnişimizi sürdüreceğiz ve Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız.


HPG Gerillası Zinar Tori: Direniş ve mücadele dolu bir yılı geride bıraktık. Medya Savunma Alanlarında yürütülen savaş bir varoluş-yokluk savaşıdır. Çünkü işgalci Türk devleti tüm gücünü kullanarak alanlarımıza saldırıyor. Ama yine de gerillanın iradesi karşısında çaresiz kalıyor ve istediği gibi ilerleyemiyor. Hala oldukları yerdeler ve tek adım atamıyorlar.