Tülay Hatimoğulları: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlansın

Yağışlı havaya rağmen binlerce kişinin katıldığı Bazîd Newroz kutlamasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “İmralı tecridi kaldırılsın ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlansın” dedi.

BAZÎD NEWROZU

Agirî’nin (Ağrı) Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde “Dema Azadî Serkeftîne e” (Şimdi özgürlük zamanı” şiarıyla kutlanan Newroza binlerce kişi katıldı. Eski cezaevi alanında yapılan kutlamaya sağanak yağışa rağmen halk akın etti.

Kutlamaya DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da katıldı. Ulusal kıyafetler giyen halk meşalelerle alan giriş yaparken “Bijî Serok Apo” sloganını attı. Özgürlük mücadelesi şehitleri anısına yapılan saygı duruşu sonrası Newroz programına geçildi. 

BİZ BARIŞ DEDİKÇE SARAY SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPIYOR

Halka seslenen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2013 yılındaki Newroz mesajına dikkati çekti. Öcalan’ın o günkü mesajın kendi mesajları olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, “Bizler barış dedikçe saray savaş hazırlıklarını yapıyor. Günlerdir iktidar temsilcileri Irak’ta savaş zirvesini topluyorlar. Yerel seçimlere günler kala bir savaş vaat ediyorlar. Kürt sorununu seçimin malzemesi haline getirmeye çalışanlara sesleniyoruz; barış ve diyalog çağrımız seçimlere indirgenmeyecek kadar önemlidir. 40 yıldır bu topraklarda insanlar can veriyor, bedel veriyor. Kürt sorunu bir statü sorunudur ve çözülmelidir. Bir diyalog sürecinin başlatılması gerekiyor. 2013 mesajını arkamıza alarak buradan bir kez daha diyalog çağrısı yapıyoruz. Bizler bir diyalog ve müzakere partisi olarak bu çağrımızı seçimlerden sonra da en yüksek şekilde iktidara da muhalefete de tüm toplumsal dinamiklere yapacağız, yapıyoruz” dedi. 

SEÇİMLER İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞALIM

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Tülay Hatimoğulları şöyle konuştu: “Yaklaşan seçimlerde sayılı günler hatta saatler kaldı. Bunun için gece gündüz demeden çalışmaları yoğunlaştırmanın zamanıdır. Dışarıda bulunan seçmenlerimizi çağırmak, gelip Ağrı’da bütün ilçelerinde oy kullanmalarını sağlamak için sizden en büyük ricamız bu konuda hep birlikte gece gündüz çalışalım. 8 Mart’ın, Newroz’un ruhuyla 31 Mart zaferine gidelim. Biz yerel seçimleri zaferle sonuçlandıracağız. Yerel seçimleri ve yönetimlere geldiğimizde kendi kentlerimizi, kendi topraklarımızı, bu topraklarda hem barışı hem de kentimizi yeniden inşa etmek için, barış tuğlalarını birlikte öreceğiz.”

ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANSIN

 Yaşar Kemal’in “Dağlar, insanlar hatta ölüm bile yorulduysa şimdi en güzel şiir barıştır” sözünü hatırlatan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “onlar bizlere İmralı tecridini dayattıkça bizler tecrit kırılsın diyeceğiz. İmralı tecridi ortadan kalkmadıkça bu ülkede barış ve diyalog sürecinin başlaması zordur. Hep birlikte İmralı tecridi kaldırılsın, Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlansın diyoruz. 

Barış için ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız. 31 Mart seçimleri bu yolun açılması için çok önemlidir” diye konuştu.

Hatimoğulları’nın konuşmasının ardından büyük bir coşkuyla Newroz ateşi yakıldı, halaylar çekildi.