Türk ordusu, Güney Kürdistan topraklarına girdi-YENİLENDİ

Türk ordusu, Haci Beg Suyu, Gelîyê Reşo, Siro Dağı çevresine indirme yaparak, Güney Kürdistan'ı işgal girişimi başlattı.

İşgalci Türk ordusu ve korucular bu gece saat 22.00’dan itibaren Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ve ona bağlı Mavan köyündeki karakoldan Haci Beg Suyu, Geliye Reş, Siro dağı çevresi ile Diyana’ya bağlı Bermize köyüne indirmeler yaparak Güney Kürdistan’ı işgal girişimi başlattı.

Türk ordusu ve Şemdinli’deki Gerdiya korucuları bu gece saat 22.00’dan itibaren Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ve ona bağlı Mavan köyündeki Mavan Karakolu’ndan sınırı geçerek, Güney Kürdistan’daki Adilbeg alanını işgal girişimi başlattı.

Yerel kaynaklar Türk askerleri bu gece saat 22:00’den itibaren Mavan karakolundan Haci Beg suyunu geçmeye başladığı bilgisini paylaştı. Askerlerin suyu geçmeye başlaması ile eş zamanlı olarak helikopterlerle Kani Reş çeşmesi, Siro Dağı etekleri ile Diyana’ya bağlı Bermize köyüne indirmeler yapmaya başladığı da öğrenildi.

Eş zamanlı olarak savaş uçakları ise Xakurke’ye bağlı Avdal Kovi Dağı etekleri, Siro Dağı ve Gelîyê Reş’e hava saldırıları yaparken, kobra tipi helikopterlerle de Deşta Heyate yoğun bir şekilde bombalandı.

Yerel kaynaklar sınırı geçen ve indirmelerle alana aktarılan askerlerin Bermize köyünün üst tarafına kadar geçtiği ve Siro Dağı zirvesine çıkıp, zirveyi koordine merkezi yapmayı hedeflediği biçiminde yorumlarda da bulunuyor.

Bermize köyü geçtiğimiz günlerde Türk savaş uçakları tarafından vurulmuş, bir köylü arabası hedef alınmış ve köylü yaşamını yitirmişti.

KDP’DEN HABERSİZ Mİ?

Türk ordu güçlerinin işgal amaçlı topraklarına girdiği bilgisini veren yerel ve adının açıklanmasını istemeyen bir Bermize köylüsü, Türk ordusu ve devleti KDP’den habersiz bir şekilde böyle bir operasyon gerçekleştiremeyeceğini belirtti.

“Köyümüz ve alanınız tamamen KDP köyü ve alanıdır. Şu ana kadar köyümüzde olan hiçbir şey KDP’den habersiz olmamıştır. Türk ordusunun şimdi helikopterlerle köyümüz ve çevresine indirme yapması, yine köyümüzün ön tarafları olan Deşta Heyate’nin helikopterlerle, Siro Dağı ve çevresinin savaş uçakları ile bombalanmasından habersiz olduğunu sanmıyorum” diyen söz konusu kişi, köylerinde olup biten her şeyden KDP’nin anında haberdar olduğunu dile getirdi. KDP’nin duruma ilişkin bilgisi yoksa da tepkisini geciktirmeden vermesi gerektiğini söyledi.