Tevgera Azadî’den Uluslararası Komplo açıklaması

Tevgera Azadî, 15 Şubat Uluslararası Komplosunu kınayarak Ortadoğu’da yaşanan krizlerin çözümünü sunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın artık fiziki özgürlüğüne kavuşma zamanının geldiğini söyledi.

Tevgera Azadî Yönetim Kurulu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da geliştirilen Uluslararası Komplo’nun 25’inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

“İktidar sistemi 15 Şubat Uluslararası Komplosu ile Kürt halkının özgürlük mücadelesini yenilgiye uğratmak, yeni yüzyıla soykırım siyaseti yürüterek Kürt halkını tarih sahnesinden silerek girmek istediklerine işaret edilen açıklamada, “İnsani ve ahlaki tüm sorumluluğumuzla bu komployu nefretle kınıyoruz” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin Ortadoğu’da yaşanan ulusal, dini, ekonomik ve kültürel krizlerin çözümü olduğu belirtilen açıklamada, “Önder Apo, bu krizleri farklı halklar ve inançların ortak bir yaşamda buluştuğu bir çözümle aştı. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuşma zamanı geldi” vurgusu yer aldı.