Tekçe: Halkın olanı halkla beraber alacağız

DEM Parti Colemêrg Belediyesi Eşbaşkan adayı seçilen Viyan Tekçe, kayyum gaspına işaret ederek halkın olanı, halkla beraber alacaklarını söyledi.

DEM Parti Colemêrg Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Viyan Tekçe, “Bu seçim bizim arkadaşlarımızla bir yarışımız değildi. Hepimizin yarışı ve ortak mücadelesi, 31 Mart’ta kayyum politikalarına ve irade gaspına karşıdır” dedi.

Colemêrg’te 14-15 Ocak tarihlerinde yapılan halk oylamasına Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanlığı adaylığına Viyan Tekçe ve Mehmet Sıddık Akış seçildi. Tekçe, kayyum gaspına ve kadın düşmanı zihniyete karşı kadınlarla birlikte mücadele edeceklerini ifade etti.

Tekçe, 1995 Hakkari doğumlu. Lise mezunu, evli ve bir çocuk annesi. Sol Parti Colemêrg İl Eşbaşkanlığı da yapan Tekçe, “Hakkari’de üç vekilimizi en yüksek oy oranıyla Meclis’e taşıdık. Aday adaylık başvuru sürecine kadar partimizin il ilçe çalışmalarını yürüttüm. 31 Mart yerel seçimleri için partimizde aday adaylığı başvurusu yaptım” dedi.

Ön seçime üç kadın arkadaşıyla birlikte katıldığını söyleyen Tekçe, şöyle konuştu: “Delegelerimizin çoğunluğunun takdirini aldım ve seçildim. Bu seçim bizim arkadaşlarımızla bir yarışımız değildi. Hepimizin yarışı ve ortak mücadelesi, 31 Mart’ta kayyum politikalarına ve irade gaspına karşıdır. Özellikle kadın arkadaşlar olarak bu süreçte hepimiz birbirimizi destekledik ve birbirimizin yanında durduk. Bu dayanışma ile 31 Mart seçimlerinde kadın düşmanı zihniyete karşı hep birlikte mücadele edeceğiz ve halkın olanı halkla beraber alacağız.”