TBB Başkanı Sağkan'dan Şenyaşarlar'a ziyaret

Direnişteki Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden TBB Başkanı Erinç Sağkan, “Buradaki adalet çığlığı duyulmalı" dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 661’inci gününde.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, “Üstünlerin hukukuna karşı adalet nöbeti” yazılı pankartla adliye binası önünde Adalet Nöbeti’ne devam Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti. Sağkan’a Riha Barosu Başkanı Abdullah Öncel de eşlik etti. Ferit Şenyaşar ve Anne Emine Şenyaşar ile görüşen Sağkan, davanın seyri hakkında bilgi alarak ailenin taleplerini dinledi.

 Sağkan, Şenyaşar Ailesi'nin Adalet Nöbeti’ne bir yıl önce de ziyarete geldiğini hatırlatarak, “Çocukları ve eşi öldürülen bir annenin burada kendi başına verdiği ve Urfa Baro’muzun desteklediği bir Adalet Nöbeti vardı. Burada adalet çığlığında bulunan bir anne var. Bu çığlığı duymak gerekiyor. Bu çığlığı duymak da ancak adil bir yargılanmayla mümkün olur. Yapılması gereken çok basit. İstinaf ilk dosyayı bozmuş ve beraber yürütülmesi gerektiği yönünde karar vermiş. Hızlı bir şekilde kamuoyu vicdanını da tatmin edecek açık, şeffaf bir yargılamanın yapılarak bu olaya ilişkin tüm gerçeklerin ortaya konulması ve mağdurların da zararlarının giderilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.