Silêmanî’de işgal saldırıları ve tecride karşı yürüyüş

Silêmanî’de, Türk devletinin saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı yürüyüş düzenlendi.

Güney Kurdistan’ın Silêmanî kentinde Türk devletinin saldırıları ve kimyasal silah kullanılmasına karşı uzun yürüyüş gerçekleştirildi. Seholeka Caddesi’nde başlayan yürüyüşe siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüşün ardından Baxê Giştî’de basın açıklaması yapıldı.

İşgale Karşı Direniş İnisiyatifi’Nden Neez Xalîd, Kurdistan’ın dört parçasına yönelik saldırılar olduğunu belirterek, saldırılara karşı ortak bir mücadelenin yürütülmesi gerektiğini belirtti.

 'KÜRTLERİN KAZANIMLARI HEDEFTE'

Daha sonra Tevgera Azadî Yürütme Kurulu Üyesi Sara Reza basın açıklamasını okudu. Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yılında Kürtlerin kazanımlarının ellerinden alınmak istendiğini belirten Reza, şöyle dedi: “Kürt halkının verdiği mücadele sonucunda Kurdistan’ın  bir parçasında hükümet bir parçasında da Özerk Yönetim kuruldu. Diğer iki parçada özgürlük mücadelesi büyüdü. Kürtlerin düşmanları Kürtler özgür olmasın diye sürekli saldırıyor.”

TECRİDE VE KİMYASALA TEPKİ

Saldırılarda kimyasal ve yasaklı silahların kullanıldığını belirten Reza, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecridin sürdüğünün altını çizdi. Saldırıları ve tecridi kınayan Reza, uluslararası kurumların sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.