Sezgin: Tecrit bitene kadar eylemlerimiz sürecek

İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi ve açlık grevi eylemcisi Nuran Sezgin, Birleşmiş Milletler temsilciliğinin önünde yapılan eylemde “Birleşmiş Milletler, Maxmur halkının sesini dünyaya duyurmalı. Tecrit sonlanıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek” dedi.

İştar Meclisi üyesi kadınlar, Hewlêr’de Birleşmiş Milletler temsilciliğinin önünde çadır eylemi başlatarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevine girdi. Eylem süresiz ve dönüşümlü olarak devam edecek.

'BM, MAXMUR HALKININ SESİNİ DUYURMALI'

İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Nuran Sezgin, eyleme dair ANF’ye konuştu. Sezgin, şunları söyledi: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılması ve başlatılan açlık grevlerine destek sunmak için, bu eyleme başladık. Biz İştar Meclisinin Maxmur kampındaki üyeleri olarak Birleşmiş Milletler binasının önünde eyleme başladık. BM Maxmur halkı konusunda sorumludur. Çünkü Maxmur Kampı Birleşmiş Milletlerin çatısı altındadır. Birleşmiş Milletler, Maxmur halkının sesini dünyaya duyurmalı. Önderliğimizin üzerindeki tecrit kırılıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Bütün açlık grevi eylemcilerini selamlıyorum."