Semsûr’de meşaleli yürüyüş Gever’de Newroz ateşi

Semsûr’de yüzlerce kişi meşaleli yürüyüşle Newrozu kutladı.Gever’de ise Mazlum Doğan'ın anısına Newroz ateşi yakıldı.

NEWROZ KUTLAMALARI

Semsûr’un Kolik (Kahta) ilçesinde dün akşam saatlerinde meşaleli Newroz yürüyüşü yapıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütü tarafından organize edilen yürüyüş için İbn-i Mirza Parkı’nda buluşan yüzlerce kişi, meşaleler yakıp açılan “Newroz pîroz be, Rabe!” pankartı arkasında yürüyüşe geçti.  Yürüyüşte “Bimre koletî, bijî azadî”, “Jin jîyan azadî” ve “Bijî Newroz” sloganları atıldı.

DEM Parti seçim irtibat bürosu önünde son bulan yürüyüş sonrası partilileri seslenen Kolik Belediye Eşbaşkan Adayı Osman Özbek, “Newroz, Demirci kawa’nın zulme karşı direnişidir. Newroz, Amed zindanlarında zulme karşı direniştir. Newroz, Kürt halkının zulme karşı direnişidir. Newroz, demokrasi, beraberlik, birleştirici güçtür” dedi.

Özbek’in sözleri sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganı ile kesildi. Kutlama davul ve Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile sona erdi. 

MAZLUM DOĞAN ANISINA NEWROZ ATEŞİ  

Colemêrg’’in Gever ilçesinde dün akşam saatlerinde Newroz kutlandı. Bir araya gelen gençler yaktıkları üç kibrit çöpüyle Newroz'u kutladı.