Rusya’da '15 Ağustos' kutlamaları

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar 15 Ağustos Atılımı'nın 33 yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Rusya Federasyonu'nda yaşayan Kürdistanlılar 15 Ağustos Atılımı'nın 33 yıl dönümünü Novoaleksandrov ve Miçhurinsk’te düzenledikleri etkinliklerle kutladı. Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı etkinliklerde 15 Ağustos Atılımı selamlanırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit de kınandı.

NOVOALEKSANDROV

Stavrapol kentine bağlı Novoaleksandrov ilçesinde düzenlenen etkinliğe çevre ilçelerden de çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı. Satavrapol Kürt Kültür Otonomisi'nin organize ettiği etkinlik, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamının yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Staraya Krepost Salonunda yapılan etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Stavrapol Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Nazê Bozoyeva, “15 Ağustos Atılımı Kürdistan tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Bizler bugünü kutlarken aynı zamanda Başkomutan Agit ve onun arkadaşlarını da saygıyla anıyoruz. Onlar bize nasıl mücadele edileceğini öğretti. Bugün Kürdistan’ın farklı yerlerinden Agit’in savaşçıları Kürdistan’ı koruyor ve özgürlüğü için mücadele ediyor. Her bir Kürt 15 Ağustos Atılımı'nı okumalı ve bilince çıkarmalıdır. Bugünün bizim için ne alama geldiğini bilmezsek eğer ne için mücadele ettiğimizi de bilemeyiz. Biz ancak bunu bilince çıkararak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırabiliriz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından etkinlik Sipan Xelat, Mehmet Rüstemov, Hasan Mamedov, Roj Azad ve David Odi’nin şarkılarıyla devam etti.

MİÇHURİNSK

Saratov kentine bağlı Miçhurink’te 15 Ağustos Atılımı bir etkinlikle kutlandı. Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı etkinlikte 15 Ağustos Atılımı ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesini anlatan sineviyon izlendi.

Miçhurinsk Kültür Salonunda yapılan etkinlikte Tambov kentinde faaliyet yürüten Kürt kurum yöneticilerinin yanı sıra farklı halklardan temsilciler de hazır bulundu. Etkinliğin ilk bölümünde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Daha sonra sanatçılar Grişa Amoyev ve Ferman Patiyev sahne aldı. Sanatçıların şarkıları eşliğinde halaylar çekildi.