Rojnews Süleyman Ahmet’in akıbetini sordu

KDP güçlerinin alıkoyduğu Süleyman Ahmet’in akıbetini “44 gün oldu: Süleyman Ahmet nerede?” diyerek soran Rojnews, editörün yaşamı ve güvenliğinden KDP'yi sorumlu tuttu.

Ailesini ziyaret etmek üzere gittiği Kuzey ve Doğu Suriye’den 25 Ekim günü Başûrê Kurdistan’a dönerken Pêşxabûr (Sêmalka) Sınır Kapısı’nda KDP güçleri tarafından alıkonulan Rojnews’in Arapça servisi editörü Süleyman Ahmet’ten 44 gündür haber alınamıyor.

Alıkonulmasından 6 gün sonra KDP’ye bağlı Duhok Asayişi tarafından yapılan açıklamada, Ahmet’in gazetecilikle hiçbir alakası olmadığına ilişkin iddialar öne sürüldü.

PARASTIN'IN ELİNDE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Süleyman Ahmet’in avukatlarından Neriman Ahmet, Duhok Asayişi’nin soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle müvekkilleriyle görüşmelerini engellediğini ve dosyanın KDP’nin istihbarat kurumu Parastin’in kontrolünde olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Avukatlar tarafından oluşturulan Süleyman Ahmet’i Savunma Grubu ise, şu ana kadar 10’u aşkın başvuruda bulunmasına rağmen Süleyman Ahmet’le görüştürülmedikleri gibi KDP yetkileri tarafından Ahmet’e ilişkin hiçbir bilgi paylaşılmadı.

44 gündür haber alınamayan editörlerinin akıbetini sormaya devam eden Rojnews, Süleyman Ahmet’in yaşamı ve güvenliğinden KDP’yi sorumlu tuttu. 

'NEREDE OLDUĞU SÖYLENMİYOR'

Ajans, bugün servis ettiği “44 gün oldu: Süleyman Ahmet nerede?” başlıklı haberde şu açıklamayı yaptı: “5 yıldır ajansımızın Arapça servisinde editör olarak çalışan Süleyman Ahmet’in hukuksuz bir şekilde kaçırılmasını kınıyor, akıbetine ilişkin bir an önce kamuoyunun bilgilendirilerek arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Avukatların tüm başvurularına rağmen Süleyman Ahmet’in nerede olduğu söylenmiyor ve kimseyle görüşülmesine izin verilmiyor. Editörümüz Süleyman Ahmet’in yaşamı ve güvenliğinden KDP sorumludur.”