Rojhilatlı avukatlar: Kolberleri katledenlerden hesap sorulmalı

Rojhilatlı 106 avukat yaptıkları ortak açıklama ile kolberleri katleden kişilerin yargılanmasını ve onlardan hesap sorulması gerektiğini kaydetti.

Rojhilat (Doğu Kürdistan) ile Güney Kürdistan sınırında ücret karşılığı yük taşımacılığı yapan kişilerin (kolber) İran rejimi tarafından katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yapan Rojhilatlı bir grup avukat, saldırıların bir an önce son bulması ve kolberleri katleden kişilerin yargılanmasını talep etti.

Rojhilatlı 106 avukat, yaptıkları ortak açıklama ile her gün kolberlerin katledildiği yönünde haberler geldiğini belirterek, "Güvenlik görevlilerin silahları halkın can ve mal güvenliğini sağlayacağına, silahlarını tek dertleri evlerine ekmek götürmek olan kolberlere doğrultuyor" denildi.

Halka dayatılan yoksulluk nedeniyle tek geçim yolunun kolberlik kaldığını hatırlatan avukatlar, suçlular yargılanmadığı sürece bu katliamların sonunun gelmeyeceğini vurguladı.

Bildirinin sonunda ise şu üç talep dile getirildi: "Kolberlere yönelik saldırılar bir an önce son bulmalı. Kolberlerin katliamında rolü olan herkes çifte standartçılığın olmadığı mahkemeler tarafından yargılanmalı. Kurşunu sıkanların ötesinde, onlara kurşun sıktıranlar, mahkemelere çıkarılarak hesap sorulmalı."