Roboskili aileler 329’uncu haftada adalet arayışındaydı

Roboskli aileler, adalet arayışlarının 329’uncu haftasında, “Erken seçime değil, erken adalete ihtiyacımız var” mesajı verdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 yılında savaş uçaklarının saldırısı sonucu yaşamlarını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 329’uncu haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına katliamda yaşamını yitiren Şivan’ın kız kardeşi Dilek Encu açıklama yaptı.

Israrla hak ve hukukun tecellisi için mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Encu, “Ülkeyi OHAL ve KHK’ler ile yönetenlerin, demokrasiyi ve özgürlükleri hedef alan uygulamaları bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi. 24 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlere değinen Encu, erken seçime değil erken adalete ihtiyaçlarının olduğuna dile getirdi.

Katliamın faillerinin halen bulunup yargılanmadığını hatırlatan Encu, şöyle devam etti: “Katliamın üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, gerçekler ve hakikatler saklanamıyor ve üzeri örtülemiyor. Sorumlular ortaya çıkartılıp cezalandırılıncaya kadar mücadeleden ve adalet talep etmekten vazgeçmeyeceğiz. Talep ettiğimiz adalet, hepimizin geleceğidir.”