Roboskî'de katledilenler Maxmûr'da anıldı

Maxmûr halkı, Türk ordusunun Roboskî'de katlettiği 34 kişiyi andı.

Şehit Rüstem Cudi (Maxmûr) Mülteci Kampı'nda, 28 Aralık 2011’de işgalci Türk devletinin savaş uçaklarıyla Roboskî’de katlettiği, aralarında çocukların da olduğu 34 kişi için anma töreni düzenlendi.

Şehit Aileleri Komitesi Kurumunda düzenlenen anma töreninde Beşir Gabari konuştu.

Türk devletinin Kürt halkına yönelik insanlık dışı saldırılarına dikkat çeken Gabari, şunları söyledi: “Kürt halkının tarihi kanla yazılmıştır. Kürt halkına yönelik büyük katliamlar gerçekleştirildi. Tüm yaşananlara rağmen Kürtler etraflarındaki uluslara sevgiyle sarılabilmiştir. Kürtler katledildi, ülkelerinden sürgün edildi. Nerede bir yurtsever ve direniş olmuşsa oraya saldırılar düzenlenmiştir. Kürtlere yönelik geliştirilen katliamların meşrulaştırılması için Kürt halkı terörize ediliyor. Roboskî'de insanlar katledildiğinde Türk devleti ilkin onların PKK’li olduğunu söyledi."

Anma töreninde Roboskî Şehit Aileleri adına Reşid Encü de şunları söyledi: “Ne söylersek söyleyelim, yaşanan acıyı dile getiremeyiz. Yeryüzündeki tüm ağaçlar kalem ve kağıda dönüşse Kürt halkının yaşadığı acıları anlatmaya yetmez. Bizler şehitlerimize verdiğimiz sözü bir kez daha tekrarlıyoruz" dedi.