Qilebanlılar yağış dinlemeden Newroz’a koştu

Qileban’da yoğun yağışa rağmen Newroz ateşi yakıldı. Newroz’da konuşan DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kırılmadan özgür bir yaşamı inşa edemeyiz” dedi.

QİLEBAN NEWROZU

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla Şirnex’in Qileban (Uludere) ilçesinde Newroz’u kutladı. Kutlamaya, DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Tevgera Jinen Azad (TJA), Barış Anneleri ile yüzlerce Qilebanlı yurttaş katıldı. Geceden itibaren yağan sağanak yağışa rağmen kadınlar yöresel kıyafetleriyle gençler ise, şal û şepik giyerek alana giriş yaptı. 

Kutlamada Qileban Belediyesi Eşbaşkan adayları Feride Ender ve Ali Ürek, DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ve DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya konuştu. Newrozun Kürt halkı açısından bir uyanış olduğunun belirtildiği konuşmalarda saldırılarla Kürtlerin bitirilemeyeceği kaydedildi.

Devletin özel savaş politikalarına dikkat çeken Adalet Kaya, “Devlet, özellikle gençler ve kadınlara yönelik özel savaş politikalarını yürütüyor. Halkımızla birlikte bu saldırıları boşa çıkaracağız. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kırılmadan özgür bir yaşamı inşa edemeyiz. Tecrit kalksın. Kürt ve Türkiye halkı özgür bir yaşamı inşa etsin” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. Newroz ateşi yakılırken, yüzlerce kişi hep bir ağızdan, “Bijî Serok Apo” sloganı attı. 

Sanatçılar Hozan Şervan, Hozan Ercan ile Hozan Cesim’ın sahne aldığı kutlama çekilen halaylarla son buldu.