PKK Şehit Karwan Horamî’yi andı

PKK Şehit Aileleri Komitesi, Karwan Horamî’nin hastalık sonucu 14 Nisan 2023’de şehit düştüğünü açıklayarak, “Hayatını özgür basına adayan yoldaşımızın mücadele bayrağını Kurdistan dağlarının zirvesinde dalgalandırma sözünü yeniliyoruz” dedi.

PKK Şehit Aileleri Komitesi, Medya Savunma Alanı’nda 14 Nisan 2023’de şehit olan Mihemed Malîk’in (Karwan Horamî) şehadetiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde:

“Kurdistan Özgürlük Mücadelesi, Rêber Apo ve PKK’nin öncülüğünde 51 yıldır benzeri olmayan bir direniş içerisinde. Bu mücadele içerisinde emek, direniş ve mücadele sahibi olan milyonlarca insan bulunuyor. Bu durumhareketin başından beri Kurdistan’dan başlayarak dünyaya yayılmasına vesile oldu. Bugün özgürlükçü insanlar dünyanın dört bir yanında Kürt halkıyla omuz omuza çalışıyor ve mücadele ediyor.

Kurdistan Özgürlük Devrimi, PKK’nin öncülüğünde yarım asrı aşkın süredir binlerce sadık, hiçbir engele takılmadan, durmadan amaçlarını yüceltmek için kendilerini feda eden, canını veren Kürt gencinin emeği ve mücadelesiyle devam etti. Bu, PKK'lı devrimcileri ve militanları herkesten daha coşkulu ve moralli kıldı, mücadelede önemli bir rol oynamak için son nefeslerini ve kanlarının son damlasını vermeye hazır hale getirdi.

HASTALIĞI MÜCADELESİNE ENGEL OLMADI

PKK’nin ulusal mücadele kervanında, Rojhilatê Kurdistanlı yoldaşlarımız omuz omuza Kurdistan’ın diğer parçalarında önemli bir role sahipler. Yüzlerce Hewramî, Soran, Kurmanc olan Rojhilatlı kadın ve  gençler mücadele içerisinde yer aldı. Ülkenin özgürlüğü için savaşan bu sadık yoldaşlardan biri de Karwan Horamî yoldaşımızdır. Karwan yoldaş tutkusu, çalışkanlığı ve devrimci faaliyetleriyle tanınıyordu. Karwan yoldaş, maalesef 14 Nisan 2023 gecesi görev başındayken böbreklerinin iflas etmesi sonucunda hastane ve yoldaşlarının tüm müdahalelerine rağmen şehit düştü.

Heval Karwan'ın astım ve şeker gibi hastalıkları vardı. Heval Karwan 15 yıllık devrimci hayatı boyunca hiç bir zaman sağlık sorunlarını mücadelesi ve çalışmasının önünde engel olarak görmedi. Aksine diğer yoldaşları gibi çalışmak için çaba harcadı. Heval Karwan, şehadete ulaştığı güne kadar hiçbir zaman hastayım, çalışamam demedi. Her zaman öndeydi, hazırdı ve tüm çalışmalarda da belirleyiciydi.

Yoldaşımız Mihemed Malîk kod adıyla Karwan Horamî’nin şehadetini ilan ediyor, Kürt halkı, Önder Apo ve tüm mücadele yoldaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Aynı zamanda, Sinê şehri, kahraman Jawero ilçesi ve Hewreman'daki Text köyü halkına başsağlığı diliyor, Karwan gibi genç bir yoldaşa sahip oldukları için gurur duymaları gerektiğini belirtiyoruz. Şehit Karwan gibi bir devrimci, Kurdistan halkının onurudur. Hepimiz var olan tüm gücümüzle Şehit Karwan’ın emeğine sahip çıkmalıyız. Özgür bir Kurdistan, özyönetim, halkın birlik, beraberlik ve demokrasi içerisinde yaşayabilmesi için birlikte çalışmalı ve ‘Jin Jiyan Azadî’ devrimini zafere ulaştırmalıyız.

ÖZGÜR BASINDA BÜYÜK EMEĞE SAHİP

Şehit Karwan Horamî yoldaş hayatını özgür basına adamış, bu yüzden özgür basın çalışkan ve özverili bir kadrosunu yitirmiştir. Özgür basın, Mazlum Doğan'dan Gurbetelli Ersöz’ e, Kasım Engin'den Sîrvan Nalî'ye, Dozdar Hemo ve PJAK Basın Şehitleri gibi yüzlerce yoldaşın ve adı anılmayan daha yüzlerce yoldaşın kanıyla bugünlere ulaşmıştır. Şehit Karwan da bu kahramanlar silsilesinde yerini aldı.

Şehit Karwan katıldığı günden şehadet gününe kadar yılmadan, yorulmadan şehitlere, Önder Apo'nun düşünce, fikir ve felsefesine bağlı kaldı, üstlendiği her görevi yerine getirdi. Heval Karwan, gücünü ve becerisini daha da geliştirmek için büyük bir moral, coşkuyla ve yoldaşlık ruhuyla çalıştı. Karwan yoldaş ister gerilla ve komuta faaliyetlerinde, ister toplumsal faaliyetlerde olsun özgürlük hakikatini herkese ulaştırırdı. Heval Karwan son dönemlerde basın çalışmalarında yerini aldı, tüm gücü ve becerisiyle gece gündüz demeden büyük bir coşku, sevgiyle çalışmaya hazırdı.

Son olarak Şehit Karwan'ın bir özgürlük mücadelesi çizgisi olduğunu söylüyor, Şehit Karwan ve tüm Kurdistan şehitlerinin özgürlük ve mücadele bayrağını Kurdistan dağlarının zirvesinde dalgalandırma sözünü yeniliyor, kararlılığını sergiliyoruz.

Şehidin kimlik bilgileri şu şekilde:

Kod Adı: Karwan Horamî

Adı Soyadı: Mihemed Malîk

Doğum Yeri: Sine-Jawero

Anne-Baba Adı: Qeta-Kerîm

Şehadet Yeri ve Tarihi: 14 Nisan 2023/Medya Savunma Alanları”