Penahi'nin yeğeni idam kararına karşı yaşamını son verdi

Ramin Hisên Penahi’nin idam edileceğinin açıklanmasından sonra yeğeni Nîştiman Hisên Penahî kendini astı.

Kürt siyasi tutsak Ramin Hisên Penahi’nin kardeşi Emced Hisên Penahi, dün bir açıklama yaparak, “Kardeşimi bugün tek kişilik hücreye aldılar. Mahkemenin kararına göre kardeşim Perşembe günü idam edilecek” dedi.

Sine Cezaevi’nde tutulan Penahi’nin, Perşembe günü İran rejim güçleri tarafından idam edileceği açıklamasından kısa bir süre sonra Penahi’nin yeğeni Nîştiman Hisên Penahî, kendini asarak yaşamına son verdi.

Nîştiman Hisên Penahi’nin cenazesi dün Sine Hastanesi Morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde ise Nîştiman’ın cenazesi ailesi tarafından alınarak, Sine kentinde toprağa verildi.

2017 YILINDA İDAMA ÇARPTIRILDI

Aslen Sineli olan Penahî, 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalandı. Günlerce işkence gördü, aylar sonra çıkarıldığı mahkemede “Allah’a karşı gelmek ve silahlı örgüte üye olmaktan” idam cezasına çarptırıldı.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Birçok örgüt, sivil toplum örgütü yaptıkları açıklamalarla İran rejim güçlerinin bir an önce idamı durdurmaya çağırdı. Ancak İran rejimi yapılan çağrılara bir yanıt vermedi.

Ayrıca Penahi için sosyal medya hesapları üzerinden '#RaminHoseinPanahi' denilerek kampanyalar başlatıldı ve idam kararının durdurulması için çağrılar yapıldı.