‘Onlar açlık grevindeyken rahat edemem’

Tutsak oğlu açlık grevinde, kendisi de Adalet Nöbeti’nde olan Afife Kartal, şunun altını çizdi: “Çocuklarımız cezaevinde açlık grevine girmişken vicdanım rahat değil, evde nasıl rahat uyuyabilirim ki?”

Açlık grevindeki tutsaklardan Muhammed Kartal’ın annesi Afife Kartal, “Tecrit kırılmayana kadar çocuklarımız açlık grevinde vazgeçmeyecek” dedi.


Antalya Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kaldığı tek kişilik hücrede açlık grevine başlayan Muhammed Kartal, 2017'de “Örgüt üyeliği" iddiasıyla Amed’de yaşadığı evinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. ANF'ye konuşan Muhammed Kartal’ın annesi Afife Kartal, "Bayram günü benim oğlum tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ev baskınında başımıza silah dayayıp beni ve eşimi tehdit ettiler. Çocuğum, 6 yıldır birinin verdiği ifadeden dolayı cezaevinde tutuluyor" dedi.

TECRİDİN KIRILMASINI İSTİYORUZ

Açlık grevleri başladığında oğluyla telefonla görüştüğünü ifade eden Kartal, şunları söyledi: "Onlar için 'Adalet Nöbeti’ başlattığımızı söyledim. Çok sevindi ve mutlu oldu. Bizim başladığımız nöbete destek verdi, hepimizi kutladı. Ben de açlık grevine başlayan bütün tutsakları kutladığımı, yanlarında olacağımızı dile getirdim. Morali gayet iyiydi. Tecrit kırılmayana kadar çocuklarımız açlık grevinde vazgeçmeyecek. Onlar dört duvar arasında, bizler de alanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz. Onların haklı davasına destek veriyoruz. Bütün yurtsever ailelere buradan sesleniyorum; destek verin ki bu tecrit kırılsın ve çocuklarımız açlık grevini sonlandırsın.”

AÇLIK GREVİ BİTMEDEN NÖBET BİTMEZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit kırılana kadar mücadele etmeye devem edeceklerini söyleyen Kartal, şöyle konuştu: “Önder Apo üzerindeki tecrit karılmadan çocuklarımız üzerindeki tecrit de kırılmayacak. Çocuklarımız açlık grevinde olduğu sürece biz de burada nöbete devam edeceğiz. Ben hastayım, üç kere anjiyo oldum ama buna rağmen çocuklarım için buradayım ve vazgeçmeyeceğim. Çocuklarımız cezaevinde açlık grevine girmişken benim vicdanım rahat değil. Onlar orda mücadele ederken ben evde nasıl gönül rahatlığıyla uyuyabilirim ki? Çocuklarımız sağ salim bir şekilde cezaevlerinden çıkmasını istiyoruz. Hep şiddetle üzerimize geldiler. Bu haksızlığı kabul etmeyeceğiz.”