Minbicli 4 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Mihemed Mustefa, Luey Mûsa, Ebdulhemîd Harûn (Ebû Heleb) ve Ebdulbasit Hisên’i (Ebdulbasit Bikarî) kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

18 Nisan günü Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Mihemed Mustefa, Luey Mûsa, Ebdulhemîd Harûn (Ebû Heleb) ve Ebdulbasit Hisên’i (Ebdulbasit Bikarî) uğurlamak için Fırat Hastanesi önünde toplanan halk, cenazeleri teslim alındıktan sonra Minbic Şehitliği’ne hareket etti.

Şehitlikte bir dakikalık saygı duruşu ve askeri törenin sonrasında konuşma yapan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş, “Minbicli kahramanlar Tabqa ve Rakka’da destan yazıyor. Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için, onların yolunun takipçisi olacağız” dedi ve özgürlük savaşçılarının ülke topraklarını özgürleştirdiğini sözlerine ekledi.

Siwar Minbic Güçleri komutanlarından Ehmed Eriş de törendeki konuşmasında şunları söyledi: “Biz özgürlükten yana bir halkız ve her yerde teröre karşı savaşıyoruz. Suriye halkı el ele vererek topraklarını kurtarıyor ve ortak yaşamı inşa ediyor.”

Minbic Sivil Meclisi adına törende konuşma yapan Elî Cemîlî, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çetebaşı Bagdadi’ye şu mesajı verdi: “Erdoğan tarihe baksın ki halkımızın işgalcilere karşı direnişini görsün. Bagdadi ve çeteleri şunu iyi bilsin ki kahramanlarımız Minbic özgürleştirdi. Buradan Türk devletinin çetelerine katılan gençlere sesleniyorum; işgalcilerin planlarının bir parçası olmayı bırakın ve topraklarını savunun.”

Törendeki konuşmaların sona ermesinden sonra şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda her 4 savaşçı silah arkadaşları ve halk tarafından toprağa verildi.