Maxmur şehitleri için kitlesel tören-YENİLENDİ

Şehit Rüstem Cudi Kampı’na yönelik dün akşam yapılan hava saldırısında şehit düşen 5 kişi için binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’na yönelik yapılan saldıra şehit düşen Maxmur Öz Savunma Güçleri üyeleri, Maxmur Kültür ve Sanat Merkezi önünde tören düzenlendi.

Binlerce Maxmurlunun katıldığı törende, saldırıda şehit düşenlerin fotoğrafları taşındı. Törende atılan sloganlarla Türk devletinin saldırıları kınandı.

Törene katılan binlerce Maxmurlu öfkesini sloganlarla dile getirdi. Törende, Maxmur Halk Meclisi adına okunan yazılı açıklama şöyle:

MAXMUR HALK MECLİSİ AÇIKLAMASI

“6 Aralık 18.45’te Şehit Rüstem Cudi Kampı’na yönelik bir saldırı yapıldı. Maxmur Öz Savunma Güçlerine yönelik namert, hayırsız bir saldırı yapıldı. Saldırıda Maxmur Öz Savunma Güçleri’nin yeri hedef alındı.

Saldırıda Maxmur Öz Savunma Güçleri üyesi Botan, Baz, Çekdar, Bager ve Devran şehit düştü, 3 kişi de yaralandı. Yapılan saldırı Maxmur halkının şahsında Kürdistan halkına karşı yapılmıştır.

DAİŞ Musul’a karşı yaptığı saldırılar sırasında Maxmur halkının güvenliğini sağlamak için Maxmur Öz Savunma Güçleri kuruldu. DAİŞ çeteleri Musul’dan Maxmur’a yönelik saldırmaya başladığında Maxmur Öz Savunma güçleri DAİŞ’e karşı ilk kurşunu sıktı ve çeteleri durduruldu.

DAİŞ’E KARŞI SAVAŞAN GÜÇ SALDIRIYA UĞRADI

Maxmur Öz Savunma Güçleri tarihi bir direniş sergileyerek, DAİŞ çeteleri yenilgiye uğrattı. Yine DAİŞ çetelerinin Hewlêr ve Kürdistan Bölgesine yöneldiğinde önlerini kesmiş ve bir kez daha çeteleri yenilgiye uğrattılar. Uzun bir süredir DAİŞ saldırı karşısında büyük bir direniş ortaya koyup, önemli bir rol ve misyon kazandılar.

DAİŞ’e karşı kahramanca savaşan bu güç, saldırıya uğradı. Şüphesiz bu saldırı faşist Türk devleti ve Erdoğan tarafından yapıldı. Ancak bu bölge Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin alandır. 100 kilometre Türkiye’nin sınırından uzaktır. Kamp halkı olarak merak ediyoruz Irak hükümeti ve Irak nasıl bir ilişki içinde oldular da bu saldırı yapıldı. Bu konuda öncelikle Irk ve Kürdistan Bölgesi hükümeti ve diğer güçlerin tepkilerini ve yapacakları açıklamalarını bekliyoruz. Açıktır bu saldırı DAİŞ’e hizmet ediyor ve DAİŞ’in intikamı alınmak isteniyor.

Maxmur kampı olarak BM’ye çağrıda bulunuyoruz, mültecilerin güvenliği BM’nin sorumluluğundadır. Uluslararası kanunlara göre mültecilere yapılan bu saldırı insanlığa karşı suçtur. Bu faşist saldırı karşısında BM tavrını açık bir şekilde ortaya koymasını bekliyoruz.

TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARINA KARŞI DİRENİŞİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ

Maxmur Halk Meclisi olarak, Şehit Rüstem Cudi Kampı’nda yaşayan halkımız adına bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırılar karşısında hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Türk devletinin saldırılarına karşı da direnişimizi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz. Maxmur halkı duruşuyla, iradesiyle düşmanlara cevap oluyor.

Yapılan açıklama ve konuşmaların ardından şehit düşen 5 kişi uğurlandı.

Tören "Şehit namirin", "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla son buldu.