Maxmur halkı: Kuşatma bitmeden direniş durmayacak

Irak ordusunun Maxmur’u kuşatma girişimlerine karışı direnen kamp halkı, kuşatma sürdüğü müddetçe direnişin süreceğini ve kampın kuşatılmasına izin vermeyeceklerini belirtiyor.

Irak ordusu sabah saatlerinde kampın etrafındaki stratejik noktalara konuşlandı ve hendekler kazmaya başladı.

Maxmur halkı da direnişin altıncı gününde kuşatma girişimlerini engellemek için askerlerin konuşlandığı her noktada direniş gösterdi. Halk, dozerlerle açılan hendekleri de elleri ve küreklerle kapatmaya çalıştı.

Direnişte yer alan Maxmurlu Ehmed Hilali, Irak ordusunun hendek kazamaya başladığı söylendiğinde Maxmur’un fedakar ve direnişçi halkı da iki ayrı noktaya yöneldiğini ve engellemeye çalıştığını söyledi.

Hilali, “Bizimle onlar arasında gerginlik yaşandı. Bir adım geri atmadık. Bu girişimler sona ermeden, yerimizden kımıldamayacak, üzerlerine gideceğiz. Kabul etseydik, Kuzey’de (Kuzey Kurdistan) bunu kabul ederdik” dedi.

Ferhan Didêrî ise direnişin altı gündür sürdüğünü hatırlatarak, geçen beş gün içerisinde bazı görüşmeler yapıldığını ve sözler verildiğini ancak altıncı gün sabah erken saatlerde Irak ordusunun yeniden harekete geçtiğini ifade etti.

Didêrî, “Büyük bir güçle kampı kuşatmak istediler. Kampı tamamen kendi kontrollerine almaya çalışıyorlar. Halkın büyük iradesi ve direnişiyle kırılacaktır” dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki Kürtleri de ayağa kalkmaya çağıran Didêrî, “Parça parça ilerlemek ve kendilerine verilen programı uygulamak istiyorlar. Biz çadır kurduk ve irademizle direniyoruz. Halkımıza inancımız tamdır, kuşatmayı kıracağız. Onlar bu halkın iradesini kıramazlar” dedi.